פילה בורי ברוטב עגבניות שמכינים חצי שעה לפני שהאורחים באים

תקראו לזה באיזה שם שאתם רוצים: בורי הוא הדג שמתאים ביותר למנת דגים ברוטב עגבניות, ועכשיו אפשר להכין אותו ממש לפני שהאורחים מגיעים

 

מתכון מנצח לא מחליפים, זה משפט שהולך איתי שנים ואני מאמינה בו בכל ליבי.

אחותי, לעומת זאת, מאד אוהבת לחדש וכל פעם לפני ארוחה שאנחנו מוזמנים אליה היא מתחילה לחפש מתכונים שהיא בטוחה שהם הכי טעימים שיש.

אצלנו בדרך כלל בארוחת שישי מתחילים עם דג ברוטב עגבניות. תקראו לזה חריימה, תקראו לזה פשה קון טומטוס – כל עדה והשם שלה.

בפעם האחרונה שאחותי אירחה אותנו, היא עבדה שעות על מתכון חדש של דגים, טיגנה, קצצה, עטפה בחוטי עירית ובארוחה הגישה לשולחן. כבר כשנחתה הצלחת הראשונה לידי אצל האחיינית, היא עיקמה מולי את הפרצוץ ושאלה "מה זה???"

נתתי לה בעיטה ברגל ואמרתי לה "ששש! היא נורא התאמצה. תגידי שזה טעים".

לאחיינית שלי עוד הספקתי להגיד מילה, אבל הבן שלי אחותי קבל את המנה ובלי למצמץ אמר: "אמא, תודה רבה על הדג הנהדר, אבל אפשר לקבל דג עם רוטב, כמו תמיד?"

אז לכבודו ולכבודתכם, הנה מתכון לפילה בורי, מלך הדגים, ברוטב עגבניות שאי אפשר לפספס איתו. הוא קל להכנה, נראה נפלא בעת ההגשה ומגיע עם רוטב שמחייב חלה ליד, כמובן.

אה – והכי טוב – עכשיו אפשר להכין אותו חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים. פשוט מוציאים את הפילטים מהמקפיא, מפשירים לחצי שעה והופה – למחבת.

ותזכרו, הכי חשוב, מתכון מנצח לא מחליפים, במיוחד לא בימי שישי וערבי חג.

מה צריך בשביל פילה בורי ברוטב עגבניות?

 6 פילטים של בורי–שתי אריזות של פילה בורי קפוא, 100% דג, של דגי תנובה, מופשרים לפי ההוראות

6 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ לעיגולים

1 גמבה

כ-7-8 שיני שום פרוסות

חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר)

1 קופסה 400 ג' קוביות עגבניה או 4 עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס מים

כוס כוסברה קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים פילה בורי ברוטב עגבניות?

בסיר רחב או סוטאג' יוצקים שמן ומטגנים את עיגולי הבצל

חותכים את הגמבה לפרוסות ואת הפלפל החריף לעיגולים
מוסיפים לסיר את הגמבה, פלפל חריףו השום ומאדים הכל ביחד
נותנים לטעמים להתערבב ולהיספג ביחד כעשר דקות
מוסיפים את קוביות העגבניה, המים והרסק, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
על פילה הבורי בוזקים פלפל שחור ומעט מלח
מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר כשהעור כלפי מטה ולכסות את הדגים עם הרוטב.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות עם סיר מכוסה.
מגישים את הדג עם רוטב וחלה ליד.

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!
באינסטגרם הנפלא שלי כבר הייתם? תמצאו שם דברים שלא תראו בשום מקום אחר רק ללחוץ כאן  ולעקוב אחרי – האינסטגרם של הסוויט

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  sweettdooly@gmail.com  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

************

לעוד ים של מתכוני דגים לחצו כאן