פיטפאיי- ד"ש משולחן היצירה

הפאיי הזה נולד במרכול. בין השמיר לקצבייה הייתי צריכה להחליט מה ארקח היום.

פטריות השמפניון שנצבו לבנות עסיסיות קראו לי אז לקחתי שתי קופסאות שיהיה ……….

בחורה עם מחשב נייד

הפאיי הזה  נולד במרכול בין השמיר לקצבייה הייתי צריכה להחליט מה ארקח היום.

פטריות השמפניון שנצבו לבנות עסיסיות קראו לי אז לקחתי שתי קופסאות שיהיה .

השמיר ירוק טרי ואפילו מריח גם אותו הקפצתי לעגלת הקניות .

המשכתי לכיוון תפוחי האדמה ופתאום הם שעממו אותי הבטטות השכנות נראו צבעוניות יותר וגם הריחו לי חידוש.

המשכתי לקצבייה כתף עגל המבצע הלכתי על זה טחנו לי 800 גרם.

האמת כבר רציתי לחזור לשולחן היצירה אבל בחיים כמו בחיים משהו כבר אמר שצריך סבלנות .

סיימתי את הקניות  ובעוד אני מתגלגלת עם העגלה העמוסה ברחוב ,עף לי רעיון: היום אנסה ווריציה אחרת של פשטידת הרועים המוכרת "שפרד פאיי"

אהבתי את התוצר המוגמר גם הטועמים האחרים ליקלקו אז החלטתי לשתף.

חומרים: 800 גרם בשר טחון

2 קופסעות פטריות שמפניון קצוצות

2 ביצים

קמח מצה מטובל

מלח

כורכום

6 שיני שום

חופן שמיר

2 בטטות גדולות.

אופן ההכנה:

קוצצים את הפטריות

מערבבים את הפטריות עם הבשר.

מתבלים במלח (אני מעדיפה מלח אטלנטי גס),פלפל, ובשיני השום הקטושות .

מקלפים את הבטטות

חותכים את הבטטות לריבועים גדולים. מבשלים בתוספת מים עד שמתקבלת עיסה (הבטטות מתמכרות לבישול בניגוד לתפוחי האדמה עליהם צריך לעבוד:)

מוסיפים לבטטות מלח ופלפל .

בתבנית שמים את הבשר עם התוספות

מכסים בבטטות.

מחממים תנור ל200מעלות

מכניסים את התבנית מורידים טמפרטורה ל185 מעלות

אופים כשעה (הבטטות מזהיבות)

בתאבון

שלכם ובשבילכם

נירה

נירה פרי
נירה פרי ,מאמנת אישית ומאמנת קבוצות מתמחה בהעצמת נשים במעגלי החיים,בלוגרית ,לוכדת רגעים ,חולמת ציורים :) מחייכת לחיים