פטריות פורטבלה ממולאות גבינות ואפויות.

 

פורטבלה ממולאות לבלוג

ביקור בסופר להשלמת הקניות הניב לי ירקות נפלאים במחיר שפוי

 

בבואי עם העגלה לקראת הקופות נצנצו לי פטריות  פורטבלה מופלאות שעובד הסופר סידר במגש לקניה במשקל.כן כן לבחירה.

 

בחרתי לי כמה פטריות ענק יפות וקשות וכבר בראש התנגן לי מזמור.

 

איך הן יהפכו למטעם שלא ניתן לעמוד בו .

 

יש להן טעם עז ומילוא עדין בא פה בטוב .

 

הוחלט על גבינות .

 

מיד כשהגעתי הביתה אצתי לבצע בהן את זממי

 

עקרתי את רגליהן של 10 פטריות גדולות ויפות  וקצצתי אותן הנחתי במחבת גדולה עם כף חמאה ומעט שמן והחילותי לטגנן

 

בצל גדול קוצץ והוסף לרגליים . המשכתי לטגן יחד שיזהיבו מעט.

 

קיררתי והוספתי .

 

מלח ופלפל שחור.

 

 

למלית –

 

תפוח אדמה גדול מבושל במי מלח ומעוך למחית.

 

מיכל קוטג'

 

2 ביצים טריות בינוניות

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

100 גרם גבינה בולגרית

 

 

לפיזור והקרמה גבינת פרמז'ן  או קשקבל מגוררת–השתמשתי ב-100 גרם פרמז'ן ואפשר יותר.

 

מי שאוהב מוזמן להוסיף לתערובת המילוא גם מעט גבינה כחולה שאוהבים למשל רוקפור.

 

 

בוחשים את חומרי המלית  עם רגלי הפטריות והבצל שטוגנו קודם וממלאים את סירות הפטריות הגדולות.

 

מסדרים בתבנית האפיה על נייר אפיה משומן מעט מאוד בתרסיס שמן

 

מרססים גם את הפטריות הממולאות באותו תרסיס.

 

 

מפזרים גבינה מגוררת ואופים בתנור חם 180 מעלות כרבע שעה. לבדוק ואם צריך לאפות עוד מעט .

פורטבלה ממולאות לפני האפיה בתבנית

 

 פורטבלה ממולאות בתבנית

 

להגשה מסדרים בצלחת פטריות חמות ובצידן יוגורט סמיך וירקות .

 

תהנו .

פורטבלה ממולאות

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.