אחרי שלמדתי ללקט פטריות הבנתי שלעשות מהן רק פסטה שמנת פטריות זה משעמם מדי.
ולכן הצטרפתי לסדנת בישול של מרינה פטריות הגליל וסלונה בדן גורמה והגעתי ללמוד מתכונים נפלאים של תבשילי פטריות מפי השפית פאני רוטשטיין ♥
אז מה בישלנו בסדנת הפטריות?
- מאפה אלגנטי של פטריות עם ביצה עלומה
- תבשיל ביתי של ירכי עוף בפטריות ויין לבן
- תבשיל חג של פורטבלה ממולאת בניחוח מרקש
- פטריות של חומוסיות – הומאז׳ לפטריות מקופסא
- פלפלונים במילוי פטריות ודג בסגנון מרוקאי
פטריות הן ממלכה קסומה בפני עצמה, הן לא צמח ולא בעל חיים. הפטריות כאלה טעימות ואפשר להכין מהן מגוון גדול של סוגי מאכלים, יאמי.
למדתי, החכמתי והמצאתי מנת פטריות בסגנון הודי! כי אין כמו ההשראה של האוכל הנוסטלגי של הבית בו גדלתי ♥
במנה אני משתמשת בזרעי קימל, גרגירי חרדל, עלי קארי ותבלין גראם מסאלה הידועים במטבח ההודי.
משיגים איתם טעם וארומה נפלאה והם גם חשובים מאוד ברפואה האיורוודית.
עלי קארי (עלי אזדרכת מתוקים)- מכילים ברזל וטובים כהשלמה לטיפול באנמיה ומסייעים לאיזון רמת הסוכר בדם.
זרעי קימל (כרוויה תרבותית)- מקלים על פעולות עיכול שונות ומנקים רעלים מהגוף.
גרגירי חרדל- מחזקים את הגוף ומנקים את המעיים.
.
פטריות מתחבקות עם קישואים בנוסח הודי
כמות המצרכים המפורטת מתאימה למנה ראשונה לזוג, בכדי לפתוח את הטעם לפני הארוחה. ניתן להגדיל את כמות המצרכים לפי מספר הסועדים ♥
מצרכים לפטריה:
2 פטריות סטייק פורטובלה- פטריות פורטובלה בשרניות גדולות לצלייה
שמן זית
קורט תבלין גראם מסאלה הודי
קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס
מצרכים למלית:
שמן זית
קורט גרגירי חרדל שחור
קורט זרעי קימל
תבלין גראם מסאלה הודי
1 בצל
2 גבעולי בצל ירוק
3 שום קצוץ
1 קישוא
1 פלפל אדום חריף
2-3 עלי קארי או עלי בזיליקום טריים
גבינה צהובה/כחולה/או כל אחת אחרת שאוהבים ומתאימה להקרמה קלה
אופן הכנת המלית:
במחבת לשים שמן זית, על אש בינונית לאחר שהשמן מתחמם (אך לא נשרף) מוסיפים את זרעי הקימל וגרגרי החרדל ונותנים להם להתפוצץ. כאשר הם מתפוצצים הם מעבירים ארומה וטעם מיוחד אל תוך השמן, טעם שיעבור בהמשך לתבשיל שלנו.
אחרי שמפסיקים לשמוע את הפיצוצים, מוסיפים את הבצל והשום. מטגנים מעט וכשהבצל והשום מתחילים לתפוס צבע, מוסיפים את הקישוא, פלפל אדום חריף, בצל ירוק ובזיליקום.
מבשלים על אש בינונית עד שהקישוא נראה מוכן (אסור לבשל קישוא יתר על המידה, כיוון שהוא יכול להפוך לרך וסמרטוטי ויהרוס לנו את כל התבשיל).
אופן הכנת הפטריה:
מסירים את רגלי הפטריה ומברישים אותה משני הצדדים בשמן זית מתובל במעט גראם מסאלה, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מניחים על מחבת לצליה, קודם כל כשהחלק הפנימי (היכן שהוצאנו את הרגל) מופנה כלפי מעלה. לאחר כמה דקות הופכים את הפטריה וצולים מהצד השני.
לאחר צליה של 4-5 דקות לכל צד, או עד שהפטריה הופכת להיות מספוגית לבשרנית. להוציא אותן לחכות בצד.
בדר"כ כשהפטריה מתחילה לפזר ריח נפלא בבית, דקה לאחר מכן יש להורידה מהאש. חשוב לא להרוג את הפטריה לגמרי ולשים לב שלא תצטמק יותר מדי או תהפוך לסוליה.
שילוב הפטריה עם הקישוא:
לוקחים כל פטריה וממלאים במלית הקישואים שהכנו, מלמעלה מפזרים גבינה שאוהבים. צהובה/ כחולה או כל גבינה אחרת שמתאימה להקרמה קלה.
מכניסים לתנור או לטוסטר אובן לכמה דקות, עד שהגבינה משחימה קלות.
ובתאבון!!!
למתכון הודי נוסף מסדרת המתכונים שלי- תבשיל פטריות בבמיה הודית
.
אז למה אתם מחכים?
אני מחכה לשמוע חוויות ממתכון הפטריות שלכם!
.
.
לפרטים נוספים: טיולי שלגית ברחבי הגלובוס