פטריות (ממולאות) או לא להיות

פטריות שמפיניון גדולות ובשרניות ממולאות ברגלי הפטריות, עשבי תיבול טריים וגבינת קשקבל איכותית…. להתענג על הריח והטעם.

10492272_10202037198801805_8638302617953524263_n[1]

אתם מכירים את זה שאתם מנסים לחשוב מה לבשל לשבת ולא עולה כלום? עוברים על המתכונים, מחפשים רעיונות באינטרנט ו… נאדה?! אז זהו, שלי זה קורה המון והפתרון שלי הוא סיבוב בין מדפי הסופר, או סיבוב אצל הירקן השכונתי, שם, במפגש אחד על אחד עם הירקות מגיעים הרעיונות הכי יצירתיים.

השבוע זה קרה לי עם פטריות השמפיניון. הן היו כל כך יפות, כל כך גדולות שהייתי חייבת לעשות איתן משהו. לא סתם לחתוך אותן ולהוסיף לתבשיל או סלט אלא ממש לתת להן את המקום הראוי להן, שיהיו הכוכבות בעצמן.

הוספתי לזה כמה פורטבלו (זן מאוד חביב עלי), עשבי תיבול וגבינת קשקבל מצויינת והנה לנו מעדן בעל 3 כוכבי מישלן…. טוב, נו, לא בטוח שיגישו אותו במסעדות שף ולא בטוח שזה יזכה אפילו בעשירית כוכב אבל אצלי בבית זה זכה להצלחה.

אז קדימה לעבודה (פשוטה וקלה)

מרכיבים:

10 פטריות שמפיניון בשרניות

6 פטריות פורטבלו בשרניות (4 כמנה בפני עצמה ו-2 למילוי)

4 בצלי שאלוט קצוצים

כף בזיליקום טרי קצוץ

כף פטרוזיליה קצוצה

3-4 ענפי טימין

כף שמן זית

כף סויה

כף טריאקי

קורט פלפל שחור גס

כוס גבינת קשקבל איכותית מגורדת (אני השתמשתי בגבינת הקשקבל של משק עין כמונים)

אופן ההכנה:

מפרידים את הרגליים מהפטריות השמפיניון והפורטובלו. מסדרים את הפטריות בתבנית חסינת אש המרופדת בנייר אפיה.

את רגלי הפטריות קוצצים דק וכן קוצצים 2 פטריות פורטבלו.

במחבת מטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים בכף שמן זית כ-2 דקות ומוסיפים את רגלי הפטריות והפורטבלו הקצוצים. מערבבים כ- 3 דקות.

מוסיפים את עשבי התיבול ואת הסויה והטריאקי מערבבים עוד כ- 2 דקות ולקראת הסוף מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס.

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

לוקחים את התערובת הריחנית ומתחילים למלא את פטריות השמפיניון והפורטובלו.

מפזרים מעל כל פטרייה גבינת קשקבל ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

מעדן כבר אמרתי?

בתיאבון J