פטריות או לא להיות.פטריות מלאות ויטמינים ודלות קלוריות.מיד כשנכנסתי לדן גורמה לבשל בסדנת פטריות בחסות מרינה פטריות הגליל דפק לי הלב בהתרגשות
תוך רגע שכחתי את פקקי הדרך…
שפע מגוון וצבעוני של ירקות טריים ומגוון פטריות חיות בגדלים וסוגים שונים.החיוך של פאני רוטשטיין מנחת הסדנא ושמחת החיים של הבנות
התחלקנו לקבוצות.פטריות עם שלל מתכוני דגים,ממולאים,טבעוני,אני הייתי בקבוצת פטריות ופרגיות
הקפצנו בשלנו והייתה אחוות יצירה וענג בבישול .החברה שמשווקת משנות ה80 תוצרת טרייה ומשובחת החדירה את חשיבות הפטריות הטריות לעמת המשומרות שזכורות מילדותי
השווק מהיצרן לצרכן מוצלח טרי ומהיר ולא רק פטריות,ספגטי קישואים,סלק,עשבי תיבול,סוגי חסות נבטים ועוד
קבלנו מארז מופלא של ירקות,פטריות,פרות,ירוקים,שומים טריים ומה לא-כבר שבוע אוכלים כאן פטריות בכל הצורות והמרקמים.בשרי וצמחוני
לפני הבישול הקפצתי שום ופטריות וטרפתי על לחם כוסמין ועגבניה
לבעלי טרפתי ביצה בפטריות…
המתכון שלי
חזה עוף בפטריות
מתכון קייצי קליל ומהיר הכנה
מגוון פיטריות-פורטןבלו,שמפיניון,פורצ'יני חתוכות גס
4 נתחי חזה עוף חתוכים לרצועות
4 שיני שום קצוצים,עירית קצוצה
שמן זית,מלח פלפל קורט קארי
אפשר עם כוס יין לבן לרוטב וכוס מים רותחים
אופן ההכנה
במחבת חמה עם מעט שמן זית מניחים את שלל הפיטריות החתוכות,מקפיצים,מעט מלח גס
הפיטריות מגירות את הנוזלים ולאטן נצלות ומצטמצמות
על אש ביננוית גבוהה ,מוסיפים את רצועות חזה העוף
אפשר להוסיף פלפלים ,ירוקים,רצועות ספגטי קישוא,כל ירק שמתחשק ואפשר נטו חזה עוף ופיטריות
אני הוספתי עירית קצוצה,בצל סגול חתוך גס ,שיני שום קצוצים,מעט קארי מלח ופלפל שחור
אפשר לקרמל בצל כמו שפאני הראתה לנו,מעט סויה ומתקבל טעם סיני
בסדנא הכנסנו את הפרגיות והפיטריות ברוטב יין לבן לתנור כשעה
יצא חלומי
בבית הקפצתי כאמור חזה עוף ברצועות,פטריות חתוכות מוקפצות בשום ושמן זית
כמה פשוט ככה טעים.לצד סלט רענן מכל הטוב הירוק שקבלנו ואורז לבן
בתאבון
מרינה פיטריות הגליל
מיד כשקפצה למולי כותרת הסדנא בסלונה חטפתי תשוקת יצירה
ישר נזרקתי אחורה בזמן לילדות בהרצליה,פעם מזמן היינו בימי החופש הגדול עולים שזופים משמש,ים ומלח רעבים היינו מתקבצים בבית של ירדנה היפה שישב ממש על הצוק ומתחתיו הים
היו לו חלונות ענק ומטבח כמו בסרטים
בילדות טיפחו אותנו.הלכנו לחוגי מוסיקה,ריקוד,אמנות,ספורט אבל בישול?היום כל ילד שני הוא שף קטן ויש מודעות
פעם זה לא היה.פטריות במיוחד נחשבו מעדן גורמה.פטריות טריות לא משהו שהיה בנמצא ושיא השחיתות הייתה פסטה ברוטב אלפרדו שמנת ופטריות
לבית החלומות של ירדנה בהרצליה פיתוח היו מגיעים כל מיני ארגזים עם מעדנים מעולמות רחוקים.היה שם ה כ ל חוץ מההורים שתמיד היו בחו"ל
העוזרת הרשתה לנו לעשות ככל שמתחשק,היה גזוז במקרר,מצרכים מכל טוב
ספוגי מלח,יצרים ונעורים היינו "החבורה" מקפיצים וזוללים .הטעם ההוא של פיטריות פסטה ושמנת הולך איתי שנים
לימים בנעורים היינו מקנחים בפאם פאם בלונדון מינסטור אחרי הופעה בצוותא את מנת הדגל חומוס בפטריות
עם השנים הנישואין והילדים בשבתות של חורף היינו יוצאים ללקט ביער בן שמן פיטריות אחרי הגשם
ללקט פטריות בחורש הירוק זה היה משהו שחכיתי לו,היום פחות נוטים לקטוף רק מי שמבין בפטריות טובות למאכל ולא רעילות חלילה…
חזרתי מלאת השראה,השפע רומם את הלב והמוצרים הטריים שאת חלקם נתתי לבני בכורי שגר כבר מחוץ לבית בפלורנטין והכין מנה מופלאה לו ולחבריו והודה על חומרי גלם משובחים
הנה כאן בצילום המנה של איתי
תזונה מאוזנת ומשביעה טובה לשיער,לעור הפנים,לנפש
תודה על הענג הטרי
פטריות וזכרונות ילדות
פטריות או לא להיות פטריות מלאות וויטמינם ודלות קלוריות.מיד כשנכנסתי לדן גורמה לבשל בסדנת פטריות בחסות מרינה פטריות הגליל דפק לי הלב בהתרגשות
שפע מגוון וצבעוני של ירקות טריים ומגוון פטריות חיות בגדלים וסוגים שונים.החיוך של פאני רוטשטיין מנחת הסדנא ושמחת החיים של הבנות
התחלקנו לקבוצות.פיטריות עם שלל מתכוני דגים,ממולאים,טבעוני,אני הייתי בקבוצת פטריות ופרגיות ביין ויצא לנו חלוםםם

איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0