פטריות או לא להיות…

אריאל אוהבת פטריות, בכל וריאציה שלהן: חיות, אפויות, מטוגנות, עם בצל, בלי בצל, ככה סתם או כחלק ממאכל אחר. גם אני.

המתכון הזה הוא בכלל מתכון של מאפינס תירס מהבלוג של ניקי, אלא שאצלנו כולם אוהבים תירס מלבד אריאל. והיא, כאמור, מעדיפה לאכול פטריות.

אז החלפתי את התירס בפטריות (טוב, נו, לא החלפתי, הוספתי. אני תמיד מכינה גם כאלה וגם כאלה), ובדרך כלל כמות כפולה. אפשר להקפיא אותם והם טעימים כשהם חמים וכשהם קרים.

הנה המתכון כמעט כמו שהוא מופיע באתר של ניקי (מלבד התירס כמובן):

אני מטגנת המון (באמת המון!) בצל קצוץ ופטריות.

pit1

 

לאחר הטיגון, כדאי לסנן את השמן מהפטריות והבצל המטוגנים.

אחרי כן אני מוסיפה להם:

pit2

 

3 ביצים טרופות
קוטג'
חצי כוס קמח  תופח
כוס פתיתי גבינת עמק (צהובה)
מלח

מערבבת הכל היטב, מעבירה לתבניות סיליקון קטנטנות (בגודל של 3 ביסים) ואופה.

pit3

בתאבון! 🙂