פורטוקלופיטה

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני שמכינים בקלות ומגישים חמים

יש המון דברים שאני אוהבת בחורף. את ריח האדמה אחרי הגשם, להתכרבל מתחת לפוך עם ספר או סרט טוב ומשהו טעים לאכול, ריחות אפיה במטבח ובעיקר ניחוחות הדרים. המאפה הזה עונה על הכל. הוא בעל ניחוח תפוזי משגע, קל להכנה והכי טעים לאכול אותו חמים מעט או בטמפרטורת החדר, עדיף מכורבלים מתחת לשמיכת פוך, כשהגשם דופק על החלון וספר מרתק בידיכן.

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ

פורטוקלופיטה:

המצרכים:

270 גרם דפי פילו

1 כף חמאה לשימון

3 ביצים

200 גרם סוכר לבן(50 גרם מתוכם לסירופ)

3 תפוזים (אחד לקישוט, אחד לסירופ ואחד לעוגה)

150 גרם יוגורט יווני (באופן אישי אני מעדיפה את של מחלבות השומרון)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כף אבקת אפייה

90 מ"ל שמן זית

175 מ"ל מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית פיירקס או כל תבנית מלבנית עמוקה. חותכים את דפי הפילו לרצועות ומפזרים אותם בתבנית באופן חופשי ושווה.

מגררים קליפת תפוז מאחד התפוזים וסוחטים אותו למיץ. מניחים בצד. בקערה טורפים היטב את הביצים ו-150 גרם מהסוכר. מוסיפים את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, תמצית הווניל, אבקת האפייה והיוגורט וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים לאט את שמן הזית וממשיכים לטרוף עד שאחיד.

שופכים את תערובת היוגורט על דפי הפילו בצורה אחידה עד שהם מצופים לחלוטין. פורסים דק תפוז נוסף ומקשטים את החלק העליון. אופים כ 50 דקות עד להזהבה מלמעלה.

כעת מכינים את סירופ הסוכר. בסיר קטן או קלחת מוסיפים את שארית הסוכר, מיץ מהתפוז שנותר והמים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין והנוזל מעט מסמיך.

מוציאים את הפורטוקלופיטה מהתנור ומשאירים אותה להתקרר מעט לפני ששופכים את הסירופ מעל כל המאפה. נותנים לסירופ להיספג למשך 30 דקות לפני שמגישים.

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ

 

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ