פוקצ'ה

פוקצ'ה קריספית נפלאה, עם ירקות קלויים, שמן זית ומלח גס, תשדרג כל ארוחה

DSC_0850

למצרכים: (ל-2 תבניות עגולות גדולות-כמו של פיצה)

1 ק"ג קמח עם שמרים

1/2 כוס שמן

3 כפות סוכר חום בהיר

1 כף מלח

1 ביצה

כ- 450 סמ"ק מים פושרים (לא לשים הכל יחד אלא במתינות, אם צריך עוד להוסיף)

1/2 חציל חתוך לפרוסות דקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

מלח גס

צ'ילי גרוס (לא חובה)

שמן זית

להכנה:

1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל הרכיבים וללוש 7 דקות. לשים במקום חמים מכוסה עד שהבצק יכפיל את נפחו (זה קורה די מהר).

2. לשמן תחתית של תבנית בשמן זית, לחלק את הבצק לשניים ולרדד אותו על גבי התבנית (אני לא משתמשת במערוך אלא בידיים).

3. לפזר מעל הבצק חתיכות חצילים ורצועות פלפל אדום. לבזוק מעל הכל שמן זית, במיוחד על הירקות לפזר מלח גס וצ'ילי גרוס.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25 דקות. אני מניחה את התנית ישירות על לבנת שמוט שיש לי בתנור, מה שגורם לתחתית הפוקצ'ה להיות אפויה היטב וקריספית מאוד.

5. כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור למרוח את הקצוות שלה בעזרת מברשת בשמן זית ולאכול חם. מושלם!!!!!!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב