פוקצ'ה

פוקצ'ה פריכה עם ירקות מוקפצים ועם כרובית.

אחרי שסיימנו לאכול פלטות קשות או בשמן החגיגי מצות, הגיע הזמן לדבר האמיתי.

בצק! בצק שמרים רך וריחני עם המון דברים טובים למעלה. בקיצור פוקצ'ה.

אני אוהבת את הפוקצ'ה שלי מגוונת ולכן מכינה אותה עם ירקות מוקפצים.

נתחיל בהכנת הירקות. פלפלים בשלל צבעים,קישוא,גזר,בצל ושפע ירקות שאתם אוהבים .לחתוך לרצועות דקיקות,לחמם 2 כפות שמן במחבת רחבה או בווק ולהקפיץ (או סתם לערבב) כ-5 דק'. להוסיף כף רוטב סויה ולערבב עוד 5 דק'. להוציא מהמחבת ולהניח בצד.

מצרכים לפוקצ'ה:

3.5 כוסות קמח

1 כף מלאה שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית (אפשר שמן רגיל אבל הזית נותן טעם מעולה)

1/2 כפית מלח

1.5 כוסות מיים פושרים .

שמים בקערה את הקמח,שמרים,שמן מוסיפים את המיים בהדרגה תוך לישה.

מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דק' עד קבלת בצק רך ונעים.

אם הבצק יבש מעט הוסיפו עוד מעט מיים.

מצפים במעט קמח,שמים בקערה,מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים כחצי שעה.

לאחר התפיחה לשים מעט להוצאת אוויר,מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

מחממים תנור ל180 מעלות

כל חלק מרדדים בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

יוצקים על הבצק שמן זית בנדיבות ובעזרת אצבעות הידיים יוצרים בבצק גומות ומורחים את השמן על כל הבצק.

מפזרים את הירקות המוקפצים,מעט מלח גס ושומשום.

אופים כ-20 דק' עד ששולי הפוקצ'ה מזהיבים.

מוציאים מהתנור ומייד מכסים במגבת עבה ל-5 דק'.

עוד הצעה לשדרוג: הוסיפו גם פרחי כרובית מבושלת או אפויה ותזליפו מעל מעט טחינה.

שדרוג שיקפיץ לכם את הפוקצ'ה!!

למתכון נוסף מבצק שמרים פיצה