פוקצ'ה זעתר

פוקצ'ה זעתר משודרגת עם שלל תוספות טעימות

בחורה עם מחשב נייד

לקחת פוקצ'ה ולשדרג אותה למבחר טעמים ותוספות זה תענוג אמיתי. הפוקצ'ה מתמסרת בקלות למבחר ירקות,תוספות וטעמים.

הפעם זו פוקצ'ה זעתר שמעליה קוביות בטטה אפויות וגבינת נפוליאון 16% שומן שתובלה בתערובת שום שמיר.

את התערובת הזו אני קונה במשקל בחנויות מתמחות וגם ב-'עדן טבע מרקט' . אין לכם תערובת שום שמיר?

תתבלו את הגבינה עם עירית  ופריקה,עם שום כתוב ומעט שמיר קצוץ.

לבצק הפוקצ'ה:

3.5 כוסות קמח

1 כף מלאה שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית (אפשר שמן רגיל אבל הזית נותן טעם מעולה)

1/2 כפית מלח

3 כפות גדושות תערובת זעתר ושומשום

1.5 כוסות מיים פושרים .

שמים בקערה את הקמח,שמרים,הזעתר,שמן מוסיפים את המיים בהדרגה תוך לישה.

מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דק’ עד קבלת בצק רך ונעים.

אם הבצק יבש מעט הוסיפו עוד מעט מיים.

מצפים במעט קמח,שמים בקערה,מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים כחצי שעה.

בזמן שהבצק תופח נחמם תנור ל 190 מעלות.

נקלוף 3 בטטות לקוביות קטנות ונשים בקערה.

נוסיף לקוביות 1 כף רוטב סויה,כפית פפריקה מתוקה,2 כפות שמן זית ומעט מלח.

נערבב היטב הכול ונניח בתבנית עם נייר אפיה.

נאפה כחצי שעה עד שהבטטה רכה,נוציא מהתנור ונצנן.

לא לכבות את התנור!! עוד מעט ייכנסו הפוקצ'ות.

גם את הגבינה נכין בזמן הזה. ניקח גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% שומן ונערבב לתוכה כפית מלאה תערובת שום שמיר או כל תיבול אהוב.

ונחזור לבצק…

לאחר התפיחה לשים מעט להוצאת אוויר,מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

כל חלק מרדדים בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

יוצקים על הבצק שמן זית בנדיבות ובעזרת אצבעות הידיים יוצרים בבצק גומות ומורחים את השמן על כל הבצק.

אופים כ25-20 דק’ עד ששולי הפוקצ’ה מזהיבים.

מוציאים מהתנור ומייד מכסים במגבת עבה ל-5 דק’.

כשהפוקצ'ות התקררו מעט נפזר עליהם קוביות בטטה וגבינת שמנת (אני השתמשתי בשקית זילוף לגבינה)

אולי תאהבו גם פוקצ'ה עם ירקות מוקפצים וכרובית כדאי לכם היא באמת משו משו 🙂

תכינו לכם פוקצ'ה שכזו,קחו ביס גדול,תשאירו איזה לייק חמוד שאדע שביקרתם והעיקר תהנו מהחיים♥