פוסט ראש השנה – פסטה עם עוף, עגבניות שרי ועשבי תיבול

תם ראש השנה, אחרי בליסת אין ספור עוגות דבש וגפילטא פיש ב50 גוונים של אפור (אני לא, שונאת דגים אנוכי) קבלו מתכון טעים וקליל של פסטה עם עוף ברוטב שום לימון, עגבניות שרי ועשבי תיבול טריים.

250 ג חזה עוף חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון (מלימון שלם)
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן נאה של טימין טרי – אם אין אז כף טימין מיובש
שתי כפות רוזמרין טרי (אם אין אז כף רוזמרין מיובש)
משרים את קוביות העוף במישרה למשך 20 דקות.

בינתיים מבשלים פסטה, (איזה סוג שבא לכם), בגמר הבישול מסננים אותה ממי הבישול ושמים במסננת.
בסיר הבישול בו בושלה הפסטה – מחממים רבע כוס שמן זית, + 25 ג חמאה, מוסיפים 4-5 שיני שום, השתמשתי בשום קפוא – שמתי שתי כפות גדושות, מטגנים קצת ומוסיפים את העוף יחד עם המישרה בו שהה, מטגנים עד שהעוף מלבין, שופכים כוס ציר מרק עוף (כוס מים עם אבקת מרק עוף..), מערבבים ומוסיפים שתי כפות קמח, מערבבים עד שהרוטב מתעבה, מוסיפים שתי כוסות של עגבניות שרי חצויות לשתיים, מערבבים בעדינות ומבשלים את כל העסק כ5 דקות, מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים בעדינות, זורקים פנימה כמה עלי בזיליקום טרי קרועים ביד, מבשלים עוד כדקה שתיים ומורידים מהאש.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס

בהגשה מגררים ממעל גבינת פרמזאן.