מנת הקינוח האהובה עלי ביקום ותמיד פחדתי להכין אותה
מסתבר שקלה מאד להכנה
המתכון מבוסס על מתכון שראיתי בתוכנית של נייג'לה לאוסון אהובתי
וככה מכינים
מחממים את התנורר לחום 180 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה הגדולה של התנור בנייר אפייה
בקערת המערבל עם קרס העירבול (זה שנראה כמו בלון) שמים שלושה חלבונים ומתחילים להקציף
כשקצף החלבונים מתחיל להראות כמו קצף אמבטיה דליל מתחילים להוסיף באיטיות כוס סוכר וממשיכים להקציף
כשמתחיל להיווצר קצף יציב ולבן מוסיפים כפית מיץ לימון וכף קורנפלור וממשיכים בהקצפה עד אשר מתקבל קצף לבן, יציב מאד ומבריק
מעבירים את תכולת הקערה למרכז תבנית האפייה ובעזרת מרית יוצרים עיגול, לא חייב להיות מדוייק אבל שיהיה עם נפח, שמנמן ולא דק מידי, אין צורך ליישר את פני העיגול ולהחליק אותו,
מכניסים את התבנית לתנור ומייד מורידים את הטמפ. ל150 מעלות
לאחר שעה של אפייה מכבים את התנור ונותנים לקלתית המרנג להתקרר בתוך התנור שעתיים נוספות
10 דקות לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה (חצי מיכל מספיק) אין צורך להמתיק אותה
בעזרת כף עורמים אותה על קלתית המרנג ומפזרים פירות חתוכים – מה שבא לכם