פאסט פוד עם קונספט

איקה חסין פישר ממליצה על כמה מקומות תל אביביים, שהאוכל בהם מהיר, העיצוב עם סטייל, והטעם מצוין

בחורה עם מחשב נייד

בעולם כה עמוס בגירויים, צריך להפתיע את הצרכן ולבדל את עצמך מהמתחרים. למי שעדיין לא יודע, אני עובדת בטרגט מרקט (חברת BTL מובילה בתחום), ואחד מהאתגרים הגדולים שלנו הוא לחנך את הלקוחות (החברות המסחריות בשוק) להמציא את השוק ולהגדיר אותו מחדש.

היום לא מספיק לייצר מוצר יפה שנראה מצוין על המסך או בנקודת המכירה. בכל קטגוריה יש שפע של אפשרויות וטיב המוצרים כמעט זהה. המותגים המובילים את השוק הם אלו שמצליחים ליצור חיבור ריגשי של הצרכן למוצר. מוצר שלא מייצר חוויה סביבו, בסופו של יום יתקשה לייצר העדפה על המדף.

ברוח זו אביא הפעם טעימה מ-3 מקומות שמביאים חווית מזון מהיא איכותית שהיא הרבה מעבר לאוכל. מקומות שהעזו והבינו שצריך לעשות זאת אחרת. הפעם נתמקד באזור מתחם הרחובות קרליבך, הארבעה, חשמונאים ויהודה הלוי, מתחם שלא מפסיק להתחדש והופך להיות המתחם ה-HIP בתחום ה-FAST FOOD.

כמו בניו יורק

נתחיל עם הוותיק מכולם "RUBEN" רח' יהודה הלוי 112 (זוכה פרס הסנדוויצ'יה הטובה לשנת 2009 ב-TIME OUT). כדי להבין את מהות המקום צריך לעמוד בחוץ ולהריח את הבשר המעושן (גם אני לא מהמשתגעות על בשר, אבל זה באמת שווה). במקום תוכלו למצוא מבחר של 4 סוגי סנדוויצ'ים בשריים מגרים במיוחד, שבתוכם בשר מעושן הייחודי למקום. כל סנדוויץ כולל, לחם שיפון טרי, כ-200 ג"ר בשר, חרדל, כרוב חמוץ וקורנישונים (מלפפונים חמוצים שנראים כאילו חטפו אבעבועות רוח). מלבד סנדוויצ'ים יש במקום בירה מחבית ושתייה קלה. הסלוגן מסביר את הקונספט "WHEN MEAT MEETS BREAD". דלפקי הישיבה במקום פונים אל הרחוב. בזכות העיצוב המקסים של ירון טל, והריח והטעם הנפלאים של הסנדוויץ', אפשר לעצום עיניים ולדמיין שאתם בניו יורק. אני אכלתי שם עם אנה בתי בת ה-5, שפשוט נהנתה לשלוף לי את הבשר מהסנדוויץ' וקבעה שזאת אחלה "פסטרמה".

המבורגרים בזוגות

התחלנו עם בשרים אז נמשיך ל"SHIGIDIGI", רח' הארבעה 10, טלפון למשלוחים 03-5613888 (כן זאת לא חנות לוויברטורים למרות שהיא מעוצבת ככה). אחרי מוזס ואגאדיר נראה היה שכבר אי אפשר לחדש בהמבורגרים והנה ישנה הוכחה שאפשר. המקום מגיש מבחר של מיני המבורגרים המגיעים בזוגות – בקר/טלה או בשילוב של שניהם, בתוך לחמניות בריוש הנאפות במקום. אני אכלתי את גרסת "שיגי לייט בורגר" – בקר מופחת שומן (להשקטת המצפון, למרות שביד השנייה החזקתי צ'יפס…) שהיתה מצויינת. כמו כן, המליצו לנו על ה"סלפי ריבס" לחמניות לונג עם נתחי ספריבס המעושנים במקום. אם תתאמצו תראו בכניסה מצד ימין את תנור העישון של הצלעות, משום מה מעצב המקום בחר להציב מול הקופה את שטיפת הכלים ולהחביא את תנור העישון.

מבחינת התוספות ממליצה למי שיושב במקום לקחת את הבצל טמפורה ואת הצ'יפס בטטה-צ'אנק (מי שעושה משלוח שיוותר, הצ'יפס מאבד מהקריספיות והופך בעיקר להיות שמנוני). המקום כשר וגם אניני טעם כמוני לא ירגישו בהבדל. זאת בזכות טריות המוצרים, איכותם והרטבים המדהימים שנעשים במקום.

כדי להבין איך הולכים עם קונספט עד הסוף (אלוהים נמצא בפרטים הקטנים) מומלץ לראות את כלי ההגשה במקום: את דלי הנירוסטה לצ'יפס, מתקן הנקניקיות ל"סלפי ריבס" ו"צלחת הסדר" עם השקעים למיני המבורגרים. גם באריזות ה-TAKE AWAY לא חסכו, כל פריט נארז בנפרד ובטוב טעם. שימו לב לשקית הרב פעמית עם העיצוב ה"שיקי" שלפחות אותי עדיין משמשת נאמנה (ניתנת על כל משלוח מעל 120 ש"ח).

המעבדה האיטלקית

סיימנו עם הבשר, ונעבור ל-" LABORTORIO DI PASTA" (מעבדה באיטלקית, לפסטות), רח' החשמונאים 91. כבר ממבט מבחוץ נראה כאילו אתם בכניסה לפסטריה באחת מהפיאצות באיטליה. את המקום עיצבה אתי דנטס שעשתה עבודה מדהימה. המקום משדר ארופאיות תוך שימת דגש על אינטימיות.

הסלוגן המדהים של המקום -take it fast eat slow מסביר את מהותו. מבחר של מנות פסטה לקחת הביתה/לעבודה אבל להנות מכל ביס. כל המנות מוגשות בכלים חד פעמיים יפהפיים, שמיוצרים יחד עם הפסטות באיטליה, מקום הולדתה של דיאמנטה רונן מבעלי המקום (שציינה שאף היא נמנית על חברות "סלונה"). במקום תלוי תפריט המציג את שלבי ההזמנה לפי ה-ABC.

A בחר פסטה – בחרתי את הלבבות במילוי מוצרלה עגבניות ובזיליקום.

B -בחר רוטב –  בחרתי את הפאנה פומודורו (שמנת עגבניות).

C- בחר תוספת אם אתה רוצה – נתחי עוף, פרמזן, פטרוזיליה וכו'. אני ויתרתי.

D – (תוספת שלי) לעבודה.

הסלט קיסר היה מדהים, מודה שכבר האריזה עשתה לי את זה (גם המקרר). הפסטה היתה מצוינת וחוסלה מייד. ממליצה לקפוץ עם הילדים. אלטרנטיבה בריאה לארוחה מחוץ לבית ותמיד אפשר להבטיח להם גלידה לקינוח למי שיאכל יפה.

המלצה קטנה: ניתן לעשות טייק אוואי מכל אחד מהמקומות שהמלצתי עליהם, לקפוץ לפארק שרונה הסמוך ולעשות פיקניק מקסים עם בן הזוג או עם המשפחה.

לא שכחתי עוד רבים וטובים באיזור – "פיליפ- פיצה צרפתית על גחלים", "לחמים", "מרקש אקספרס" ועוד, אבל נשמור קצת לפעם הבאה…

מתוך הבלוג IKA HIP.