במסגרת פרוייקט של סלונה ושום ״דורות״ קיבלה הקבוצה שלי משימה: להכין מאכל שכולל תפוחי אדמה.
אני, שלא משתגעת על תפוחי אדמה(חוץ מצ׳יפס טוב, פירה עשיר בחמאה והפסטלים האלה כמובן ) ,
מיד נזכרתי בפסטלים של אמא:
טעימים, רכים, ריחניים ומלהיבים את הגוף והנשמה.
אלה הן כריות עדינות של פירה תפו״א מתובל ממולאות בבשר ארומטי וטעים להפליא.
לא נכביר במילים רק אומר:
אחד המאכלים המדהימים שקיימים במטבח המרוקאי.
אמא היתה מכינה את הפסטלה כל שנה בערב חג שני של סוכות שאז היא הוגשה עם מגוון סלטים. או בפסח כמנה
ראשונה לארוחת הצהריים שלמחרת הסדר.
במקור הבשר שממולא בפסטלה זהה לבשר בסיגרים (תהליך שהוא ארוך יותר ומסובך) אני החלטתי לשנות אותו מעט ולמלא במילוי האופייני לקובה לבנונית מטוגנת.
יאללה , נצא לדרך
מה
לפסטלים
3 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מבושלים עד רכות, קלופים ומרוסקים דק דק לפירה חלק.
2 חלמונים
מעט פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן.
למילוי הפסטלים
100 גרם בשר בקר טחון דק
2 כפות צנוברים
1 בצל בינוני קצוץ
שמן זית, מלח, פלפל, מעט בהרט
איך
במחבת יש להוסיף את השמן, בצל ולטגן עד שהוא זהוב. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים, מוסיפים את הצנוברים,משחימים ,
מתבלים במלח ,פלפל ובהרט. מורידים מהאש. להרטיב את הידיים ולחלק את עיסת הפירה ל-8 כדורים. גם את המילוי יש לחלק לש-8 חלקים.
בידיים רטובות לגלגל כדור של פירה ולשטח דק על כף היד (כמו בתמונה). למלא 1/8 מהמילוי. בזהירות ובעדינות לסגור אתת הכדור והמילוי בתוכו, לגלגל ואחר כך לשטח .
לטיגון ביצה טרופה פירורי לחם או פירורי מצה לגלגל את הפסטלים בתוך ביצה (שוב בעדינות) ולטבול בפירורי הלחם מכל הצדדים.
פה יש הזדמנות לשוב ולעצב את הפסטלה אם צורתה נפגמה בדרך. לטגן בשמן חצי עמוק , על להבה בינונית עד שמזהיבה משני הצדדים.
לאכול קר או חם (אני אוהבת חם מהמחבת) .
לא להשכוח לסחוט מעל לימון .
להתעלף.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני
להתעלף.