פאי תפוחים

בצק פריך עשיר וקריספי הממולא במלית של תפוחי עץ וצימוקים מפנקת, הופכים את הפאי למנחם במיוחד

DSC_0233

למצרכים:

לקלתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

300 גרם קמח

1 ביצה

למלית:

8 תפוחי עץ (רצוי מזן גרנד סמיט)

6 כפות צימוקים בהירים

50 גרם חמאה

4 כפות סוכר

1/2 לימון

1 כפית קינמון

לזיגוג:

ריבת משמש

שקדים פרוסים

להכנה:

1. לקלוף את התפוחים, לגלען אותם ולחתוך אותם לקוביות.

2. לשים את החמאה במחבת עד שתימס. להוסיף את התפוחים והסוכר ולערבב. לטגן יחד עד שהתפוחים יגיעו לדרגת אל דנטה (רכים מבחוץ קשים מעט בפנים). להוסיף את הלימון, הצימוקים ואת הקינמון ולערבב. לקרר היטב את התפוחים.

3. לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, המחאה והביצה ולעבד יחד עד שלא יהיו גושי חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד. לקרר חצי שעה.

4. לשמן תבנית המיועדת לפאי. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך (לעובי של 1.5 ס"מ בערך). לרפד את התבנית בבצק. לחתוך שאריות מהקצוות.

5. למלא את התחתית במלית התפוחים.

6. ליצור מיתרת הבצק פסי שתי וערב על מלית התפוחים. למי שיש אביזר אפיה הנקרא: מטריצה לעשות את הכיסוי לפאי.

7. לאפות את הפאי התנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהפאי מזהיב.

8. לחמם את ריבת המשמש במיקרוגל. למרוח אל חלקו העליון של הפאי בעזרת מברשת. לפזר מעל שקדים פרוסים.

קיבלתם את הפאי הכי טעים, הכי יפה והכי מפנק שיש!

DSC_0237

 

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 לב