פאי תפוחים ואננס עם קמח מלא

מתכון לפאי תפוחים ואננס פרווה, מתכון פשוט וקל לקראת החגים:

החומרים:

  • 2.5 כוסות קמח לחם מלא 100%  "הטחנות הגדולות של א"י"
  • 1 אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן זית
  • 2.5 כפות סוכר
  • כחצי חבילת ביסקוויטים מפוררים
  • 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
  • אפשרי- קוביות אננס

אופן ההכנה:

לטגן את התפוחים כרבע שעה ולהוסיף להם 3 כפות סוכר חום לקראת סוף הטיגון.

ללוש לבצק פריך את כל המוצרים מלבד 3 האחרונים. להימנע מלישת יתר. את הבצק להניח בתבנית פאי או תבנית קטנה, מעל להניח את הביסקוויטים המפוררים ועל זה להניח את התפוחים המטוגנים, ואת חתיכות האננס.

 לאפות בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות.

פאי קמח מלא

קמח לחם מלא 100%

הקמח מיוצר מחמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה, וגרעיניהם נטחנו בשלמותם. לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה העשיר בסיבים תזונתיים. כמו כן הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.

ייחודו של קמח הלחם המלא הוא שבנוסף להיותו מלא 100%, הוא מועשר בגלוטן, כך שהלחמים והמאפים שנאפים ממנו מלאים ועשירים בערכים תזונתיים, וגם אווריריים ובעלי נפח רב.

הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים.

הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

פאי אננס מקמח מלא