כשאני חושבת על הממתקים שהיו בילדותי, מיד קופץ לי שוקולד תות של עלית. כל כך אהבתי אותו.. עד היום הטעם של אז זכור לי… השוקולד של היום מעט שונה, או שאני התבגרתי ואני מרגישה טעמים אחרת, או שהנוסטלגיה וההתרפקות על העבר עושה את שלה גם כן. ביום שישי קניתי בשוק תותים. כל כך גדולים, אדומים ועסיסיים… אבל, עד שהגעתי הביתה הם כבר לא היו ראויים לאכילה כפרי אלא לבישול. חשבתי חשבתי ומיד קפץ לי השוקולד המופלא ההוא מימי ילדותי, לקחתי אותו וכהשראה, יצרתי את הפאי הנפלא הזה.
למצרכים:
לקלתית:
100 גרם סוכר (חצי כוס)
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה
300 גרם קמח+חצי כוס (2 כוסות + עוד חצי כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית
לשכבת השוקולד:
1/2 קופסא ממרח שוקולד השחר
לשכבת התות שדה:
400 גרם תות שדה שטוף ונקי מעלים
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס מים
להכנה:
1. בישול שכבת התות שדה: בסיר קטן לשים את כל המצרכים ולבשל עד שהתותים מתרככים והנוזל מצטמצם. לצנן היטב.
2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה ולעבד עד שאין גושי חמאה. להוסיף את הקמח (את החצי כוס הנוספת להשאיר בצד). לעבד עד שמקבלים גוש בצק.
3. להניח את הבצק על משטח מקומח. לרדד בעזרת מערוך ולרפד תבנית פאי בבצק.
4. למרוח שכבה של ממרח שוקולד, עליה לשפוך את מלית התות שדה.
5. את הבצק שנותר מהקלתית להחזיר לקערת המיקסר, להוסיף חצי כוס קמח ולעבד עד שיהיו פירורים של בצק.
6. לשים את הפירורים על שכבת התות שדה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפאי מזהיב.
ב ה צ ל ח ה !