פאי שוקולד-תות שדה

כשאני חושבת על שוקולד ותותים אני מיד נזכרת בילדות. בטבלאות שוקולד של עלית הממולאות בתות שדה. כל כך אהבתי את השוקולד הזה… אז למה בעצם לא להכין שילוב נפלא כזה בפאי?
אם גדולים ממני הצליחו, למה שאני לא אצליח? תאמינו לי – הצלחתי!!!!

1794635_10207402141066544_8799336993322936629_nכשאני חושבת על הממתקים שהיו בילדותי, מיד קופץ לי שוקולד תות של עלית. כל כך אהבתי אותו.. עד היום הטעם של אז זכור לי… השוקולד של היום מעט שונה, או שאני התבגרתי ואני מרגישה טעמים אחרת, או שהנוסטלגיה וההתרפקות על העבר עושה את שלה גם כן. ביום שישי קניתי בשוק תותים. כל כך גדולים, אדומים ועסיסיים… אבל, עד שהגעתי הביתה הם כבר לא היו ראויים לאכילה כפרי אלא לבישול. חשבתי חשבתי ומיד קפץ לי השוקולד המופלא ההוא מימי ילדותי, לקחתי אותו וכהשראה, יצרתי את הפאי הנפלא הזה.

למצרכים:

לקלתית:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה קרה

1 ביצה

300 גרם קמח+חצי כוס (2 כוסות + עוד חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל איכותית

לשכבת השוקולד:

1/2 קופסא ממרח שוקולד השחר

לשכבת התות שדה:

400 גרם תות שדה שטוף ונקי מעלים

3 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

1/3 כוס מים

להכנה:

1. בישול שכבת התות שדה: בסיר קטן לשים את כל המצרכים ולבשל עד שהתותים מתרככים והנוזל מצטמצם. לצנן היטב.

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה ולעבד עד שאין גושי חמאה. להוסיף את הקמח (את החצי כוס הנוספת להשאיר בצד). לעבד עד שמקבלים גוש בצק.

3. להניח את הבצק על משטח מקומח. לרדד בעזרת מערוך ולרפד תבנית פאי בבצק.

4. למרוח שכבה של ממרח שוקולד, עליה לשפוך את מלית התות שדה.

12670538_10207402141466554_1030936914432145838_n

12670487_10207402141546556_3999921356029497622_n

12472790_10207402141906565_8957400008332319480_n

5. את הבצק שנותר מהקלתית להחזיר לקערת המיקסר, להוסיף חצי כוס קמח ולעבד עד שיהיו פירורים של בצק.

12936756_10207402142026568_5225390246359253080_n

6. לשים את הפירורים על שכבת התות שדה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפאי מזהיב.

12670349_10207402142426578_7788970300145456361_n

12718215_10207402140946541_4998802581867366020_n

ב ה צ ל ח ה !