100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קמח
המצרכים למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
200 גרם פירורי עוגיות (רצוי לוטוס לקבלת טעם עשיר)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
150 גרם אגוזי צלך קצוצים
לציפוי (גאנש):
100 גרם שוקולד מריר
80 גרם שמנת מתוקה
להכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכול יתאחד לגוש בצק.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגול. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
3. להכנת המילוי: להמיס במיקרו בתוך קערה את השוקולד והחמאה ולערבב יחד עד איחוד מושלם. להוסיף את פירורי העוגיות והווניל. לערבב. להוסיף את האגוזים והביצים ולערבב היטב לעיסה אחידה.
4. למלא את הקלתית במילוי השוקולד (גובה 3/4 קלתית) ולאפות יחד בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה. לקרר היטב.
5. להכנת הציפוי: להמיס את השמנת והשוקולד ולערבב עד איחוד מושלם, למרוח על הפאי ולצנן היטב לפני האכילה. ניתן לעטר עם פיסטוק קצוץ, שוקולד לבן או כיד הדמיון הטובה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!