אני אוהבת שוקולד, את זה יודעים כל הסובבים אותי.
מה שעוד ידוע זה ששוקולד מריר הוא דבר בריא!
הפעם אני מביאה מתכון קל, פשוט וטעים ברמות על!
וגם בונוס! יש כאן קישור למתכוני שוקולד נוספים מהבלוג שלי. (אבל רק אחרי שתכניו את פאי השוקולד הזה, ברור?)
כדי להגיע אליהם ליחצו על הטקסט המודגש בצבע ובקו תחתי ותגיעו למתכונים הנוספים:
עוגת השוקולד שגונבת את ההצגה (שהיא דיירת קבע אצלי בבית), הבראוניז (שתמיד בהיכון אצלי במקרר), עוגות מוס שוקולד, עוגת שוקולד במבה (לאירועים חגיגיים) חטיף טעמי בשני טעמים, חטיף שוקולד ומרשמלו לנשנושים, אני אוהבת להכין גם פאי שוקולד ללא אפייה.
אני משתפת כאן במתכון שיש בו את כל היתרונות עליהם אני יכולה לחשוב בהקשר של עוגה: מתכון פשוט, ללא אפייה, פרווה ( למרות שבסוגריים נתתי את הגירסה החלבית), נטול גלוטן, ואינו מכיל ביצים ומתאים גם לפסח!
טעים מאד כבר אמרתי ???
ניגש לעבודה!
מרכיבים
בצק פירורים משובח
- 250 גרם קורנפלקס ללא גלוטן (או פצפוצי אורז)
- חצי צנצנת ממרח פרווה (לפי בחירתכם – שוקולד השחר, חמאת בוטנים, נוטלה (חלבי), ממרח חלבה – פרווה)
- 2 כפות שמן
מלית
- 250 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו שבור לקוביות (אני השתמשתי בזה של כרמית)
- 1 אלפרו לבישול 5% שומן (או שמנת מתוקה לבישול – 15% שומן, או שמנת מתוקה להקצפה – לשיקולכם. גם עם 15% יוצא מעולה!)
- 2 כפות שמן (או 25 גרם חמאה)
- 1 כף "רמי מרטן" – או קוניאק אחר
כדי לקבל טעם שוקולדי עשיר, חשוב מאד להשתמש בשוקולד איכותי, בעל אחוז גבוה של מוצרי קקאו. בעוגה זו זה חשוב במיוחד היות והעוגה איננה אפויה והשוקולד עומד במרכזה.
כך נראה האלפרו
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
1. לטחון את הקורנפלקס עד קבלת פירורים קטנים, אבל לא אבקה!
2. לערבב את הקורנפלקס עם ממרח השוקולד (או החלבה) והשמן, עד שכל הפירורים מצופים היטב, והתערובת נראית אחידה.
3. לשטח את התערובת על תחתית + דפנות של תבנית פאי (ממליצה להיעזר בתחתית של כוס לצורך הידוק) ולצנן לכמה שעות.
הכנת המלית:
4. להניח את שוקולד ואלפרו (או השמנת) בקערה ולהכניס למיקרו לפולסים של 30 שניות. להוציא, להמתין כמה שניות ולבחוש כדי לראות האם השוקולד נמס.
5. אם לא נמס, להחזיר ל- 30 שניות ולנסות שוב, וכך עד להמסת השוקולד. להיזהר מהרתחת התערובת או חריכת השוקולד.
6. להוסיף לתערובת החמימה את השמן (או החמאה) ולבחוש.
7. להוסיף את ה-"רמי מרטן" ולערבב.
הרכבת העוגה:
8. למזוג את תערובת השוקולד על התחתית הקרה. להכניס למקרר למשך מספר שעות. ניתן גם להקפיא ולהוציא 10 דקות לפני ההגשה.
ניתן לקשט את העוגה באגוזים גרוסים (כאן השתמשתי בבראס), קוקוס, שקדים וכדומה
בתיאבון!
חיים וטעים!
אני משתתפת בשבוע השוקולד. לא, אני לא משתתפת בתחרות. כנסו ללינק, ראו את הפעילויות וקבלו מתכונים שבוע השוקולד – http://chocolateweek.co.il