פאי פירות וכל טוב

תחתית בטעם קרמל,ערימת פירות וריח שממלא את הבית. פאי שלא כדאי לפספס

בחורה עם מחשב נייד

שלמה

אני יודעת שאני רוצה פאי. פאי עם הרבה פירות,עם הרבה טעמים וצבעים. מתלבטת איך לבנות לי אותו. ככה כמה ימים מתלבטת,מריחה,מדמיינת.

ההתלבטות נגמרה כשקיבלתי לניסוי וטעימה את הבסקוויטים פתי בר החדשים של אסם בטעם שוקולד מריר וקרמל. ידעתי שהטעם הקרמלי העשיר שלהם יהיה בסיס הפאי שלי,יהיה הקראנץ' שבפירות וניגשתי לעבודה!

מצרכים:

תבנית פאי 24

לתחתית הפאי:

250 גר' ביסקוויטים בטעם קרמל

150 גר' חמאה או מחמאה

למילוי פירות:

2 תפוחים ירוקים

2 אגסים

חופן צימוקים וחמוציות

חופן אגוזי פקאן רגילים או מסוכרים

חצי כוס פירורי ביסקוויטים

2 כפות סוכר חום

2 כפות סירופ מייפל

לתחתית נרסק את הביסקוויטים במעבד מזון עד שיהפכו לפירורים. נוסיף את החמאה המומסת למעבד ונפעיל לעוד כמה שניות עד שהחמאה והביסקוויטים מתערבבים היטב.

נוציא מהתערובת חצי כוס ונשמור בצד. את שאר התערובת נשפוך לתבנית פאי ונהדק היטב גם בשוליים ונכניס למקרר לחצי שעה.

נחמם תנור ל 180 מעלות

נקלוף את הפירות ונחתוך לקוביות ונשים בקערה. נוסיף את הצימוקים,החמוציות,האגוזים ,חצי כוס פירורי ביסקוויטים וסוכר חום ונערבב היטב.

נשפוך את תערובת הפירות על תחתית הפאי שהוצאנו מהמקרר ונסדר אותם בערימה יפה ומסודרת. אפשר לחתוך אגס או תפוח לצורת מניפה ולהניח מעל הערימה לקישוט.

הנה,כך נראית התחתית והפאי לפני אפיה

קולג

ניצוק מעל את שתי כפות סירופ המייפל ונכניס לתנור לאפיה של 50 דקות.

כשהפירות רכים בצבע קרמל יפה הרי שהפאי מוכן!

כל ביס מהפאי הזה הוא עונג מופלא של טעמים וריחות,תהנו 🙂

פרוסה

ואם להתפנק אז עד הסוף,הוסיפו כדור גלידה לצד הפאי הפושר.

גלידה