פאי פיצה DEEP DISH PIZZA

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, בעלת שוליים גבוהים, רוטב עגבניות והמון גבינה מבעבעת שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש מחייבת זמן אפייה ארוך יותר, שיכול לגרום לגבינה או לתוספות האחרות להישרף לו היו בשכבה העליונה של הפיצה. עקב כך, התוספות מורכבות במהופך מהסדר הרגיל שלהן על פיצה. את הגבינה (בדרך־כלל פרוסות של מוצרלה) מניחים על גבי הבצק, מעליה את התוספות האהובות עליכם, בצל, פטריות, עגבניות וכו', ומעל כל זה יוצקים את הרוטב ומעט גבינת פרמז'ן מעליו.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

פאי פיצה:

 המצרכים:

לבצק:

3 כוסות (375 גרם) קמח

1 כפית סוכר

6 גרם (½1 כפיות) שמרים יבשים

⅞ כוס (210 מ”ל) מים פושרים

1 כפית מלח

1 כף שמן זית

מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק ומשטח העבודה

למילוי:

8 פרוסות מוצרלה

4 אצבעות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות

2/3 כוס מים

4 כפות שמן זית

3 טבליות עשבי תיבול  לבישול איטלקי דורות

1 עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות דקות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

מרכיבים את קרס הלישה במיקסר. מנפים קמח לתוך הקערה. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים, שמן ומלח ומפעילים את המיקסר במהירות איטית כדי לאחד את החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 7 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש מאוד. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של קמח.

בתום הלישה במיקסר מוציאים את גוש הבצק למשטח עבודה משומן במעט שמן זית. מרימים את גוש הבצק וחובטים אותו בכוח כנגד משטח העבודה מכל העברים – 10 או 12 פעמים (פעולה זו עוזרת לפתח את רשת הגלוטן בבצק).

משמנים את כדור הבצק במעט שמן זית, מניחים בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (במזג האוויר הנוכחי לקח לו לתפוח כשעה).

בזמן שהבצק תופח מכינים את רוטב העגבניות. בקלחת מבשלים אצבעות רוטב עגבניות בזיליקום, מים, שמן זית וטבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי עד שהרוטב אחיד והוא מתחיל לבעבע ולרתוח.

מצננים את הרוטב ומניחים בצד עד לשימוש.

מרכיבים את הפאי.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לאחר תפיחה ראשונה של הבצק, לשים אותו במשך דקה כדי להחזירו למידתו המקורית, משטחים את הבצק בתבנית מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ ויוצרים שוליים גבוהים ואחידים.

נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות.

מפזרים את פרוסות המוצרלה בצורה שווה בתחתית על הבצק, מעל מניחים את פרוסות העגבניה (או כל תוספת אחרת שבחרתם) ומכסים את הכל ברוטב העגבניות המוכן.

מערבבים את גבינת הפרמזן עם המוצרלה המגוררת ומפזרים את התערובת מעל רוטב העגבניות. אופים 20-25 דקות עד שהבצק משחים והרוטב והגבינות מבעבעים.

מצננים כעשר דקות לפני שפורסים לפרוסות ומגישים.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ