פאי שוקולד משלושה רכיבים בלבד

pai cho pusht 9

גאה להציג בפניכם פטנט עולמי שהוא שלי ורק שלי :פאי שוקולד הורס מ-3 רכיבים בלבד.

(כך נראה לי מבדיקה שערכתי בגוגל בעברית ובאנגלית).

אני מכירה הרבה מאוד אנשים שמתים להכין פאי שוקולד אבל נרתעים מהכנתו. גם בגלל הכנת הבצק הפריך גם בגלל טמפרור השוקולד ,הקצפת הביצים והבלעת החמאה . גם החשש של אפיית יתר שהופכת כל פאי נפלא לסתם עוגת שוקולד מיובשת.

בקיצור: המון פעולות לפאי אחד כהה וצנוע.

יש אמת בדברים שלהם.

להכין פאי זה לא משו שעושים בהינף מערוך.

לפני שלושה שבועות התפרעתי במחשבות על לביבות נוטלה , ניסיתי ויצא פגז. הנה תראו בעצמיכם.

לביבות נוטלה ובננות.

ראיתי כי טוב והמשכתי בניסויים כשלפתע עלה לי רעיון משוגע …….ותראו מה יצא לי…..

פאי שוקולד הורס  מ-3 מצרכים בלבד.

פאי שוקולד פושטי שיוצא עסיסי במרקם של פאדג', לא מתייבש ובמתיקות מעודנת.

מי שאוהב יותר מתוק שיוסיף חצי כוס סוכר.

והכי חשוב אין שום צורך במיומנות, הכנה מוגזמת או מאמץ.

חוזרת על עצמי : שום צורך במיומנות, הכנה מוגזמת או מאמץ .

pai cho pusht 5

והנה הפטנט : שלושה מצרכים בלבד ושלושתם קנויים.

זהו …..שמעתם?

ז ה ו……

יאללה , בואו נצא לדרך

לתבנית פאי בקוטר של 24 ס"מ (פלוס מינוס) :

יריעת בצק עלים מרודדת קנויה (עדיפות על בסיס חמאה).

8 כפות נוטלה מלאות

6 ביצים.

pai cho pusht 1pai cho pusht 3pai cho pusht 4

איך

לפרוס את הבצק הקנוי  והמרודד ולרפד איתו את תבנית הפאי . לחתוך את הקצוות העודפים.

לדקור את הבצק היטב ,היטב , היטב.  בתחתית וגם בדפנות ולהכניס למקרר לעשרים דקות בערך.

פעולת הדקירה חשובה על מנת שהבצק לא יתפח בזמן האפייה.

לחמם תנור ל- 180 מעלות . להניח את רשת האפייה בשליש התחתון של התנור.

לטרוף במטרפה את הנוטלה ואת הביצים , כמו שהן (אין צורך להקציף) חשוב שהתערובת תהיה חלקה ואחידה.

(זה השלב להוסיף חצי כוס סוכר אם אתם אוהבים את העוגות שלכם מתוקות).

להוציא את תבנית הבצק מהמקרר, למלא בתערובת השוקולד ולאפות בתנור מחומם מראש כ-40 דקות.

חשוב: לאפות בשליש התחתון של התנור כדי שתחתית הפאי תיאפה היטב אף היא.

זהו.

להמתין כחצי שעה.

הפאי יוצא מהתנור תפוח ולאחר הצינון טיפה'לה "נופל". מעט אבקת סוכר מעל  – וזה פגז.

מזל טוב ….עכשיו אתם יודעים להכין פאי שוקולד.

מהשאריות ניתן להכין עוגיות נפלאות. מתכון בהמשך.

palmier 5palmier 3

בונוס

משאריות הבצק הכינו  בקלי קלות פלמיירים (שהן אזניים אפויות וטעימות).

לרדד את שאריות הבצק למלבן אחד לפזר מעל מעט גרגרי סוכר. לגלגל כמו ספר תורה (ראו צילום) ולהדק.

לחתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ בערך. להניח את הפרוסות לרוחבעל התבנית ולפזר מעליהן עוד מעט גרגרי סוכר.

לאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות, עד שהאזניים זהובות ופריכות.

לצנן ולטרוף.

PALMIER 1

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

pai cho pusht 7