פאי לימון מטריף

יש הרבה מתכונים של פאי לימון, זה אחד הטובים, הקלים והטעימים שאי פעם טעמתי. לאוהבי הלימון – ממכר. למי שפחות – בהחלט טעם נרכש. אחרי הפעם הראשונה שתכינו פאי לימון, תבינו שזה כל כך פשוט וכל כך טעים שמיד תחשבו על הפאי הבא שתתכוננו להכין..

12773030_10207006063324848_590575331_o

למצרכים:

לקלתית:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה

300 גרם קמח (2 כוסות + כף)

1 ביצה

למלית:

כוס ורבע מיץ לימון (250 סמ"ק)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

20 גרם חמאה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)

3/4 כוס מים (150 סמ"ק)

גרידה מלימון אחד

1 חלמון

2 כפות גדושות קורנפלור (40 גרם)

1/2 כוס מים (100 סמ"ק)

1 כפית ג'לטין

לציפוי מרנג:

2 חלבונים

4 כפות גדושות סוכר

להכנה:

לקלתית:

1. לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה והביצה ולעבד יחד עד שלא יהיו גושי חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד. לקרר חצי שעה.

2. לשמן תבנית המיועדת לפאי. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך (לעובי של 1.5 ס”מ בערך). לרפד את התבנית בבצק. לחתוך שאריות מהקצוות.

3. לכסות אותו בנייר כסף ולמלא בקטניות. לאפות אותו בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. לצנן.

12782050_10207006064004865_1465420472_n

למלית הלימון:

12746220_10207006063924863_22655090_n

1. לשים בסיר את גרידת הלימון, מיץ לימון, סוכר, חמאה, אינסטנט פודינג וניל והשלושת רבעי כוס מים ולהביא לרתיחה.

2. בינתיים עד לרתיחה, לערבב בקערה את החצי כוס מים, החלמון והקורנפלור היטב עד שלא יהיו גושים (רצוי לערבב עם מטרפה).

3. להוסיף לסיר (ממס' 1) את בלילת הקורנפלור (ממס' 2) תוך כדי בחישה נמרצת בקילוח דק ולהמשיך לבחוש (רצוי עם מטרפה). להוסיף את הג'לטין ולהמשיך לבחוש עד שהמילוי מסמיך.

4. לשפוך על הקלתית ולצנן היטב במקרר לשלוש שעות.

12751872_10207006063804860_1436244676_o

5. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה ויציב. לזלף עם צנתר כוכבים או עיגולים לפי בחירה (צנתר משונן או חלק – לפי בחירה) ולאחר מכן, בעזרת ברנר להזהיב את המרנג.

12754881_10207006063764859_895450203_o

6. לשמור את הפאי בקירור עד להגשה.

**** רצוי להכין את הפאי בסמוך להגשתו.

ב ה צ ל ח ה !