פאי בצל מעולה – ללא גלוטן

שווה כל ביס.
הפאי שמנצח בגדול , כל כך הרבה שנים שאני מכינה אותה והפעם המרתי את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן.
 

פאי בצל ללא גלוטן

תבנית פאי 26-24

תנור ל170 מעלות

חומרים לבצק:

כוס ו1/2 קמח ללא גלוטן

1 כפית סוכר חום

1 כפית מלח

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר.

מלית:

1 כף חמאה

1/2 ק"ג בצל קלוף ופרוס

1 כף אבקת מרק בצל

1 כף סוכר

1 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס גבינה צהובה עדיף קשקשבל

1/2 שמנת מתוקה לבישול

 

הכנה:

לערבב את כל חומרי הבצק יחד ולשטח בתבנית פאי 26-24.

להכניס למקרר ל1/2 שעה ,

לאפות אפייה עיוורת 10 דק'- כדאי לחורר את הבצק בעזרת מזלג.

מלית-

לאדות את הבצל  5 דק' , להוסיף את כל התוספות לפי הסדר הכתוב מעלה- ללא הביצים,

לחכות שהתערובת מתקררת מעט ואז להוסיף את הביצים.

לשטח את המלית על הבצק ולהכניס שוב לתנור עד שמזהיב יפה.

תיהנו.