למצרכים: (4 מנות)
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 כוס אפונה קפואה (כגון סנפרוסט) מופשרת
1 קישוא קטן חתוך לקוביות
1 כוס אורז (ספל) ממליצה על בסמטי
1 כפית כורכום
מלח
שמן זית
2 כוסות (זהות לכוס האורז) של מים רותחים
לעיטור:
עלי נענע
עדשים שחורים מונבטים (לא חובה)
להכנה:
1. לחמם 5 כפות שמן זית בסיר שטוח. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.
2. להוסיף את כל הירקות (למעט האפונה) לערבב ולטגן יחד תוך כדי ערבוב 4-5 דקות.
3. להוסיף אם האורז, לערבב ולטגן עוד 2 דקות.
4. להוסיף את הכורכום, המלח והאפונה.
5. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה. לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לבשל עד שלא נותרים מים.
6. לפזר מעל עלי נענע טריים ועדשים מונבטים.
בתאבון!