פאייה צמחונית

מנה נפלאה של אורז עם ירקות, מעבר לצבעים המרהיבים של המנה, היא טעימה כארוחה או כתוספת מעניינית לכל כל מנה.

12189106_10206334751862481_7342712321992385016_n

למצרכים: (4 מנות)

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 כוס אפונה קפואה (כגון סנפרוסט) מופשרת

1 קישוא קטן חתוך לקוביות

1 כוס אורז (ספל) ממליצה על בסמטי

1 כפית כורכום

מלח

שמן זית

2 כוסות (זהות לכוס האורז) של מים רותחים

לעיטור:

עלי נענע

עדשים שחורים מונבטים (לא חובה)

להכנה:

1. לחמם 5 כפות שמן זית בסיר שטוח. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.

2. להוסיף את כל הירקות (למעט האפונה) לערבב ולטגן יחד תוך כדי ערבוב 4-5 דקות.

3. להוסיף אם האורז, לערבב ולטגן עוד 2 דקות.

4. להוסיף את הכורכום, המלח והאפונה.

5. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה. לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לבשל עד שלא נותרים מים.

6. לפזר מעל עלי נענע טריים ועדשים מונבטים.

בתאבון!