פאייה עם צ'וריסוס ופירות ים – מתכון בהשראת מסעדת 206 דגים

פאייה, מנת הדגל של המטבח הספרדי, בגרסה ביתית חגיגית במיוחד.

את המתכון הזה שמרתי בלב הרבה זמן, מחכה להזדמנות מתאימה לנסות אותו. ואחרי שאכלתי במסעדת 206 דגים ידעתי שזה הזמן שלו, שהגיע הרגע לתת לו דרור…

מסעדת 206 דגים, אחותה האלגנטית והסקסית (אם יורשה לי) של מסעדת 206 היתה עבורי הפתעה אמיתית. העיצוב, האווירה, התפריט, השרות, המנות הנהדרות – כל אלה כל כך מתריסים כנגד השכנה העממית כל כך… ולא היה לי שמץ של מושג שזה כך. ממש לא.

הגעתי ל-206 עם מיכל חברתי הטובה, כדי לחגוג את ימי ההולדת שלנו עם תפריט החורף החדש של המסעדה. התפריט נבנה על ידי שף הבית איציק הראל, וכולל מבחר מנות פיוז'ן עכשוויות ומחממות של דגים טריים ופירות ים.

אכלנו להנאתנו:

פרח קישוא במילוי פירות ים

פרח קישוא במילוי פירות ים

עלה פסטה טריה ופטריות בר עם ביצה עלומה

עלה פסטה טריה ופטריות בר - 206 דגים. צילם אפיק גבאי
עלה פסטה טריה ופטריות בר – 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)

ריזוטו פירות ים

ריזוטו פירות ים - 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)
ריזוטו פירות ים – 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)

סקאלופ על מצע של סלט וייטנאמי

סקאלופ על מצע של סלט וייטנאמי

היה נפלא… פשוט נפלא.

ואם לא די בכל אלה – גם השירות היה מעולה שבמעולים. המלצר שלט היטב בתפריט, הכיר את כל המנות (קבועות וחדשות)  וידע לתת פרטים מלאים, להמליץ ולכוון אותנו בבטחה ובאהבה רבה (לתפריט, לא אלינו) למנות הטובות ביותר עבורנו, ולא פחות חשוב מכך – ליין המושלם שילווה אותן.

תוסיפו לכך את המיקום הנוח, החניה החופשית…  בקיצור, חברים, זו היתה חגיגת יום הולדת ראויה!

וה-מנה המנצחת, מנת יום ההולדת, אם תרצו, היתה ריזוטו פירות ים, אותה מפאר בכבוד ובהדר סרטן שלם וטעים במיוחד.

20161204_192726

אז נכון שכלי העבודה לפיצוח סרטנים לא ממש שירתו אותי, וכנראה שהשארתי שם, בתוך הצבתות, הרבה מאוד בשר סרטנים איכותי שפשוט לא ידעתי איך להגיע אליו, אבל החלקים שאכלתי (ואני לא מדברת רק על הסרטן, אלא על המנה כולה) היו נפלאים, ממש כך.

ובהשראת המנה הזו הכנתי את הפאייה שלי – פאייה של צ'וריסוס ופירות ים.

פאייה עם צ'וריסוס ופירות ים | רוקחת החלומות

כאן תמצאו את המתכון המלא לפאייה.

אוהבים אורז? מה דעתכם על אורז עם תרד?

למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי או בדף הפייסבוק של רוקחת החלומות.

*** הכותבת היתה אורחת של מסעדת 206 דגים ***