אחרי הקיץ הארור שעבר על כולנו, הגיע זמן להתנחם במשהו מתוק – בראוניס פאדג'יות עם מרשמלו ואגוזי מלך, אפשר גם בלי התוספות.
זה המתכון האמריקאי הקלאסי הותיק מאד.
* השוקולד והחמאה אני מעדיפה להמיס בבאן מארי ולא במיקרו כי לשוקולד יש נטייה להחרך ואז יש להתחיל הכל מהתחלה..
באן מארי – ממלאים סיר עד מחציתו במים ומניחים על הגז (על להבה בינונית) על הסיר מניחים קערה חסינת חום ובתוכה את המרכיבים אותם רוצים להמיס
בקערה חסינת חום שמים:
200 גרם חמאה
כוס ורבע סוכר
250 גרם שוקולד מריר
ממיסים בשיטת באן מרי עד אשר החומרים מתאחדים ונוצרת תערובת חלקה ומבריקה ללא גושים, לוקח בערך 10 דקות, מערבבים מידי פעם בכף עץ.
מורידים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן כ10 דקות
מוסיפים לתערובת השוקולד:
4 ביצים שלמות זו אחר זו כאשר בין הוספה להוספה מערבבים בכף עץ עד אשר הביצה שהוספתם נטמעת בתערובת
כוס וחצי קמח רגיל (אננ מוסיפה גם כפית אבקת אפייה אבל אפשר גם בלי)
כפית תמצית קפה
מערבבים עד אשר הקמח נבלע בתערובת
משמנים בחמאה או ספריי שימון תבנית מלבנית לא גדולה או תבנית חד פעמית בגודל בינוני, שופכים את התערובת ומפזרים מעל סוכריות מרשמלו אותן קצת משקעים עם האצבע אל תוך התערובת או אגוזי מלך או את שניהם או בכלל לא…
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות בין 20-25 דקות, רק עד שהקצוות נראים אפויים.
כשהעוגה מצטננת חותכים לקוביות ואני מכניסה אותה לפריזר למען השוקולד במרכז יתקשה
לימים טובים שוקטים כי מגיע לנו