קינוח שבועות מנצח בטעם "זבת חלב ודבש…"

גבינת ריקוטה פקאן סיני דבש  טעים… טעים… טעים…

1

 

הכנה של רגע…מחמאות תקבלו פי שבע… עד אחרי שבועות…
ותגידו סבתא אמרה…
השבוע עשיתי סיבוב גדול וארוך במקרר שבסופר….
למה גדול… כי הוא לאורכו של קיר אחד משהו בלי להגזים 20 מטר… במחשבה שנייה אפילו יותר…
למה יש עוד… מיני מקררים קטנים של עוד חברות…
WOW זה מתחיל בגבינות של:
0 אחוזי שומן ועד…מי סופר
וטעמים ושמות בלי סוף….
בולגרית, טורקית, צפתית, מסקפונה, מוצרלה, אימללה…
בלי זיתים, עם זיתים שחורים, ירוקים, שום עירית, בצל, פלפל, חציל, עגבניות מיובשות,
פקאן, סלמון, מעושנות, עובש בלי עובש, קשות, רכות, אבנים,
עגולים, משולשים מגולגלים, מחלב פרות, עיזים, כבשים…אנקות גמלים…
הכח מכל אורגני, בטבע, בכפר, בקיבוץ…
רק חסר גבינות מחלב אם, מטרנה סימילאק ואנחנו מסודרים…
כל גבינה פתחה בוטיק וגם לכל גבינה יש יין מתאים…
צריך ממש אלפון כדי לעקוב אחרי הכל…
על זה נאמר…"ארץ זבת חלב ודבש"
ואני כמו שאתם זוכרים ילדת צנע עם תלושים…
עם שירות VIP של חלבן שמגיע יום יום עד לפתח הבית
ומשאיר לכל משפחה את בקבוקי חלב מזכוכית עם סוגר נייר כסף…
לא כמו היום שצריך להתלבש ולנסוע… לחפש חנייה בשביל "קרטון חלב"
בכללי גדלתי על לבן סבתא הייתה מכינה פעם בשבוע בסיר ענק ענק… ואת חצי הלבן ישר לחיתול שהיה קשור
מעל הברז במטבח להכין לבנה עגולים…
בשמן זית כדי שישמרו היטב עם יגמר הקרח במקרר.
ומידי פעם קנינו "גבינות" במכולת או בצרכניה,
שהיו במקרר שתי דלתות שהיה מתחת לשולחן של החנווני…מי ישמע גבינות יחשוב איזה מבחר כולה…
גבינות בטעם של קרש,סביון, כנענית כחושה כחולה, וטוב טעם שהיו מגיעות פעמיים בשבוע.
נראה לי שכל הסבתות אהבו את גבינת הקרש
בטעם של חלב בלי מלח בלי כלום…
לבית הספר קיבלנו לחם עם גבינה וריבה אדומה.
או לבנה עם זעתר.
גם היום אני ומר אדון קהלת אוהבים את אותה גבינה
אורדה שכל פעם מקבלת שם חדש…
היום אני קונה אותה בקופסה של גד
והיא נקראת ריקוטה פרסקה

גבינה לבנה בסגנון איטלקי מעודן …
כל הטעם שלה הוא בחוסר טעם…
והיא קינוח טעים ביותר.
אז בבקשה אופן ההכנה:
= = = = = = = = = =
להתלבש… ללכת לסופר לקנות

2
1 גבינה ריקוטה מסוג פרסקה
דבש
אגוזים לפי הטעם
או פקאן סיני מסוכר להשאיר במקפיא עד להגשה
או אגוזים מלך להשאיר במקפיא עד להגשה
או פיסטוקים קצוצים
ואפילו צנוברים טיגון קל בחצי כפית שמן רגיל.
או הכל… לפי הכיס.

להניח בצלחת רק כשמגישים ממש לאכול לא קודם.
לפזר את האגוזים ולטפטף דבש

4
אם יש הרבה אורחים אפשר לקשט
אחת בפוסטוקים

5
אחת בפקאן סיני
ואחת באגוזי מלך וקינמון.

6
וקדימה להתחיל לזלול ולחסל…
אם נגמור את המגש מהר נכין חדש…

7
טעים… טעים… טעים…

8

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להביא כפית ולטעום מהטעים והקל הזה

3

חג שמח ממני אילנה "סבתא לנכדים מאושרים"

הגעתם עד הלום… זהו אתם הכי קרוב לעשות לייק ואני סבתא אומרת תודה…. עד למתכון הבא

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה