ערב עם קפה illy , קינוחים מתוקים, שיתופי פעולה ומתכונים ששווה לנסות בבית

קפה לנדוור וניופאן יוצאים בשיתוף פעולה להפצת מכונות קפה illy

לרגל שיתופי פעולה בין קפה לנדוור וניופאן להפצת מכונות קפה  illy  , הוזמנתי  למלון מנדרין, לערב שכולו קפה וקינוחים מתוקים בניצוחם של:
מדריך קפה  illy – תום פורגס
הקונדיטורית המוכשרת תופין-דלית קפלן
מנהלת לקוחות פרטיים קפה לנדוור וקפה illy – חניתא רוזנטל

12218203_1014725335245723_1768128803_o

ניופאן, יבואנית מוצרי החשמל בישראל, קיבלה את הזיכיון הבלעדי בישראל לשיווק מכונות הקפה הביתיות של illy בישראל כחלק משת"פ אסטרטגי עם קפה לנדוור, יבואנית illy בישראל.

12218187_1014725161912407_1137017476_o

במסגרת שיתוף הפעולה, ניופאן תחל בשיווק קו מכונות האספרסו הביתיות של illy בפרישה ארצית רחבה. מכירת הקפסולות למכונות תתבצע בכל נקודות המכירה של ניופאן ברחבי הארץ, בחנויות קפה לנדוור וכן באתר האינטרנט של החברות, שיציע אספקה ביתית על ידי מערך שליחים בכל הארץ.

קפסולה

הקפסולות של קפה illy, קפסולת היפר-אספרסו ביתית, כוללות 5 פטנטים רשומים, באמצעותם תהליך הכנת האספרסו מתבצע בתוך הקפסולה, בפיתוח ייחודי של illy, בלי שום מגע של הקפה עם המכונה. פעולה זו מבטיחה הכנה פשוטה ואיכות מושלמת בכל הכנה, המייצרת אספרסו בעל קרמה איכותית הנשמרת דקות ארוכות. הכל תוך כדי שמירה על ניקיון המכונה וסביבת העבודה.

12235497_1014724961912427_1499514890_o

תערובות האספרסו המשובחת של illy מורכבת מ-9 זנים, כולם 100% פולי ערביקה איכותיים.
הערביקה הוא הזן החשוב והנסחר יותר. נחשב לזן עדין ורגיש לתנאי אקלים, מחלות ומזיקים, בעל ארומה מאוזנת וטעם חמוץ מתוק.

12214132_1014720398579550_23357082_o

חברת אילי הוקמה בשנת 1933 בעיר טרואסטה שבאיטליה. החברה מייצאת כיום קפה ליותר מ-70 ארצות בעולם והינה חזקה במיוחד בשוק האירופאי, בשוקי צפון ודרום אמריקה ובשוקי יפן.

12197354_1014721248579465_1742776164_o

בין דגמי המכונות שישווקו:
Francis Y3 –   מכונת אספרסו קומפקטית וקלה לשימוש. מידותיה הקטנות מתאימות לכל מטבח ומשרד וניתן להכין ממנה אספרסו עם קרמה עשירה. בעלת עיצוב מודרני ולחצני מגע הניתנים לתכנות. זמינה בחמישה צבעים: שחור, לבן, אדום, תפוז וליים ירוק. מחיר מומלץ: 890 שקל.

12227536_1014704621914461_828228022_o

Francis Y5  –   דגם רב תכליתי ומעוצב. לחץ משאבה של 19 בר, מערכת טעינת קפסולות מהירה והוצאה אוטומטית של קפסולה משומשת. המכונה זמינה בצבעי שחור, לבן ונירוסטה מוברשת למראה דרמטי. מחיר מומלץ: 1,190 שקל.
Francis Y5 milk –   מכונת האספרסו על בסיס קפסולות, המעוצבת והמתקדמת ביותר מבית illy, אשר כוללת קנקן הקצפת חלב אוטומטי משולב במכונה. באמצעות קנקן החלב ניתן להכין קפה הפוך על בסיס קפסולה בלחיצת קפה. מקציף החלב ניתן להסרה לשטיפה נוחה ולאחסון החלב במקרר בקלות.. Francis Y5 milk החדשה קומפקטית ומתאימה לשימוש במטבח הביתי או במשרד, מעוצבת ומהודרת – כוללת תאורת לד ונוחה לתפעול. מוכנה לשימוש בפחות מדקה. התפריט כולל כפתורי מגע (touch) ומציע 6 משקאות לבחירה. המכונה זמינה בצבע שחור. מחיר מומלץ: 1,990 שקל.

12218300_1014718115246445_208016170_o (1)

X7 –    מכונה להכנת אספרסו וקפוצ'ינו. בעלת עיצוב רטרו מוקפד, שימוש קל ואוטומטי המייצר אספרסו איכותי ומדויק בכל פעם מחדש, צינורית קיטור לחימום והקצפת חלב לדרגה המבוקשת. מתאימה לחובבי עיצוב נוסטלגי ובמקביל אוהבי הנוחות שבקדמה. זמינה בשלושה צבעים קבועים: לבן, שחור, אדום וכן במהדורה מוגבלת בשלושה צבעי פסטל: ירוק לימון, סגול וצהוב. מחיר: 1,490 שקל.
וכמו שהבטחתי, הנה מתכונים טעימים, קלים להכנה על טהרת הקפה.

12242726_1014742761910647_1898073586_o

גביע בראוניס עם גלידת קפה והל ואגסים מתובלים
חומרים לבראוניס
250 גר' שוקולד מריר 53%
180 גר' חמאה
1 שוט אספרסו מאוד חזק
1 כף ברנדי
170 גר' ביצים
150 גר' סוכר
150 גר' קמח
2 גר' אבקת אפיה
אופן ההכנה לבראוניס
להמיס בבן מרי שוקולד עם חמאה. להוסיף ברנדי וקפה ולערבב היטב;
להקציף במיקסר (מטרפה) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה ובהירה;
להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת השוקולד. לערבל עד שהמסה אחידה;
להוסיף אבקות בקיפול ידני .
אפיה – בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ 20-25 דקות. לקרר היטב לפני החיתוך.

12236558_1014742368577353_160300895_o

גלידת קפה והל
120 מ"ל אספרסו
150 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
120 גרם חלמונים
אופן ההכנה
מרתיחים חלב, שמנת וקפה וסוכר. בקערת מיקסר עם וו הקצפה להקציף חלמונים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
כשתערובת החלב רותחת מבצעים השוואת טמפרטורה עם קציפת החלמונים ומחזירים לסיר לבישול על אש קטנה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד ל 82 מעלות.
מסננים את התערובת ומקררים היטב. מעבירים למכונת גלידה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואוורירית מכניסים להקפאה עד להתייצבות מוחלטת של הגלידה.
אגסים מתובלים בסירופ
0.5 ק"ג אגסים קטנים וקשים
250 מ"ל מים
250 מ"ל יין לבן יבש
250 גרם סוכר
מקלות קינמון או וניל, קליפות לימון ותפוז, ציפורן, הל, כוכב אניס וכד', או שילוב שלהם
אופן ההכנה:
1. לקלף ולחצות את האגסים. לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. להניח בסיר רחב;
2. לצקת לסיר את שאר המרכיבים ולערבב היטב;
3. להביא לרתיחה ולבשל (ברתיחה) עם מכסה כ- 5 דקות, לדרגת ריכוך בינונית; לצנן בתוך הסירופ. לשמור בקירור עם הסירופ.
הרכבה:
להניח בכלים יפים בראוניז. לפזר מעט פרוסות אגסים. להניח סקופ של גלידה, עוד פרוסות אגסים ולסיים בקצפת כקישוט.

12228105_1014737838577806_562668787_o

פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו
חומרים ל בצק רבוך
150 גרם מים
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
מרתיחים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב ומחזירים לאש ל"ייבוש" של דקה נוספת.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים פחזניות. מניחים דיסקים של קרמבל ואופים.
4. אפייה- בתנור מחומם היטב מראש ל190 מעלות. חום סטטי.
5. אופים כ12 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל160 לאפייה מלאה, כ15 דקות נוספות.
שימו ♥ בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור במהלך עשרים הדקות הראשונות

12218875_1014735188578071_1815234665_o

חומרים לקרמבל לפחזניות
150 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים רק לאיחוד.
מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי דק מאד.
מקפיאים.
קורצים עיגולים בקוטר הפחזניה.
שומרים בהקפאה

12218993_1014737125244544_1706337292_o

חומרים לקרם קפה שוקולד לבן
300 גרם שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
מרתיחים את השמנת והקפה.
מסירים מהאש ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
מקררים לפחות 4 שעות.
הרכבה
מנסרים את החלק העליון של הפחזנית האפויה.
מקציפים את הקרם במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך ויציב. מזלפים לכל פחזנית מהקרם בצורה יפה ומכסים עם ה"מכסה".

12235597_1014744891910434_133911069_o

קאפקייק קפה ואגוזים
חומרים לקאפקייק
225 גר' חמאה
225 גר' סוכר
4 ביצים
50 מ"ל אספרסו
225 גר' קמח תופח
75 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
לקרם
125 גר חמאה
200 גר' אבקת סוכר
50 מל' אספרסו חזק
אגוזי מלך לקישוט
אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום 180 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה להקציף את החמאה והסוכר עד לתערובת קרמית
להוסיף את הביצים זו אחר זו עד שהכל נבלע בתערובת והיא אחידה .
להוסיף את האספרסו , הקמח והאגוזים ולערבב היטב עד שהקמח נספג בתערובת .
להעביר לתבנית מאפינס משומנת.
לאפות כ 15 דקות עד שהקאפקייק מוכנים וזהובים
לצנן לטמפרטורת החדר לפני הזילוף .
לקרם
להקציף בקעת מיקסר לקצף יציב וחזק , להעביר לשקית זילוף עם צנתר ולקשט את הקאפקייק.
לאתר הבית של קפה לנדוור https://www.landwer.co.il/
לאתר illy בישראל http://illy-israel.co.il/
ערכה וצילמה: נדיה היבא