החופש הגדול בשיאו ונראה שלעולם לא יסתיים? אם תרימו את הראש לרגע אל לוח השנה, תראו את ספטמבר ממש מעבר לפינה. זה הזמן להתכונן!

"עשיתי זאת", אמרתי לעצמי בסיפוק כשהגעתי לעבודה. היום הגעתי בזמן! עוד בוקר עבר וכל ארבעת ילדי הגיעו בזמן לבית הספר. הרגשתי רגועה ושמחה ולפתע נעצרתי. התבוננתי, לא מאמינה. הגעתי לעבודה בנעלי הבית שלי.
מוכר לכם? מצחיק אתכם? גם הבקרים שלכם עוברים בקושי רב? אתם מוצאים את עצמכם לא מספיקים, כועסים עם הילדים או שוכחים דברים. אתם מגיעים ליום עבודה מותשים ומזיעים מהתארגנות הבוקר עם הילדים. נזכרים ששכחתם את הנייד בבית, את הארנק? לא בטוחים שסגרתם את הגז והסיר על האש? שכיביתם את המזגן?
ריכזתי עבורכם את כל העצות והטיפים שרצים ברשת על איך להתארגן בבוקר, בזמן. זכרו, כי אין דרך אחת נכונה להתארגנות עם ילדים בבוקר. כל משפחה, כל הורה, בוחר לעצמו את הטיפ הנכון והמתאים לו ולגילאי הילדים בבית. חשוב שהתארגנות הבוקר עם הילדים תהפוך להרגל יומי קבוע, לשגרה יומיומית של רצף פעולות.
לא פשוט לשנות דפוסים משפחתיים קבועים. דרושה התמדה יומית והתעקשות שלכם ההורים. אני יודעת שישנם ילדים שבורכו ביכולת להתארגן ולטקטק את הבוקר אך רוב הילדים מתקשים בכך. ישנם גם הורים שמתקשים להתארגן בבוקר ביעילות. הורה שנותן דוגמא אשית, מלמד את הילד את המצופה ממנו ודואג לחזרה יומית על סדר הפעולות הקבוע יבטיח בקרים רגועים ונעימים.
טיפים להתארגנות בבוקר –
התארגנות בערב לבוקר – הכינו בגדים לבוקר, בערב. הכינו תיקים לבוקר, בערב. דאגו לחותם על כל האישורים לבה"ס ולסיים שיעורי בית. הכינו רשימה או תזכורת בנייד מה עליכם לזכור לעשות בבוקר.
נעים מאד אני שעון – חשוב שילדים יכירו את השעון, וידעו באיזה שעה יוצאים מהבית. ההורה יכריז על שעת היציאה מהבית וכמה זמן נשאר לילדים עד ליציאה מהבית. לילדים גדולים אפשר לרכוש ולהיעזר בשעון מעורר ילדים גדולים יכולים לכוון בעצמם שעון בבוקר ולהתעורר לבד. לילדים קטנים אפשר לנגן דיסק עם שירים מוכרים. מודיעים מראש, יוצאים מהבית כשהשירניגמר.
לא לא לא – לא פותחים בבוקר טלוויזיה, ניידים, מחשבים, המסיחים מהתארגנות יעילה. אל תאיימו על הילדים בתגובות לא ישימות ( כמו, להגיד לילד שלכם בן 4ה שאם לא יהיה מוכן תשארו אותו לבד בבית) אל תעשו עבור הילדים שלכם את מה שהם יכולים לעשות לבד. אל תפתחו בשיחות משמעותיות או בסדרות חינוך בבוקר כשלחוצים.
כן כן כן – קבעו סדר עדיפויות – מה הדבר הכי חשוב ועל מה אתם יכולים לוותר בבוקר. עשו חלוקת תפקידים ברורה ויעילה בינכם, ההורים. דאגו להפשיר את הלחם לכריכים של הבוקר, בערב. הכינו רשימה מסודרת ובה כתבו מה כל ילד שלכם אוהב בכריך.
TIKITIME – להתארגנות מחייכת בבוקר, בערב ובכל היום. www.tikitime.co.il
יצירתיות – המשיכו כל הזמן להמציא ולחפש. לעולם אל תוותרו על הזכות של כולכם להתחיל יום רגוע. קשה לי מאד לפגוש הורים שוויתרו על האפשרות של זמן רגוע ואיכותי בבוקר עם הילדים. איני אומרת זאת ממרום כסא המטפל אלא מעבודה יומית שלי מול ילדי שלי על הזכות לבקרים רגועים. בוקר טוב לכם לאתר שלנו www.tikitime.co.il