על פאב- פיצה כבר שמעתם?

פיצריה פאב חדשה בתל אביב- איך לא חשבו על זה קודם?!

בחורה עם מחשב נייד

אני לא יודעת אם להגדיר את הפיצה כתרבות או כארוחה מהירה וזמינה לקטן כשממש אין לי כוח לחשוב מה להכין. אני אישית לא חובבת פיצה גדולה. למעשה, אני כמעט ולא נוגעת במאכל השמנוני הזה. אבל אם אני כבר באווירה (תרבות, כבר אמרתי?) אז אני פוקדת לרוב את טוני וספה בשדרות רוטשילד. לאו דווקא בגלל הטעם. יש משהו באווירה שם שעושה כיף להשאר. השבוע התוודעתי לראשונה ל'פיצה בן גוריון' בשדר' בן גוריון 39 בתל אביב. הפיצה ממוקמת בפינת הרחוב ומעוצבת כמו פאב אירי קטן ואינטימי- החזית מעוגלת,בחלק הפנימי נעשה שימוש בקיר לבנים ויש יציאה למרפסת קטנה ומקסימה הפונה אל שדר' בן גוריון.

מה שעוד יותר מדליק, זה שהפיצרייה משלבת בירה משובחת וכך, הפכה בעצם למעין פאב- פיצרייה. אפשר לבוא עם הילדים ולהתענג על פיצה משובחת, עם בצק דק וקריספי ועם תוספות מפתיעות ומעניינות ואפשר לבוא עם חברים אחרי הים או סתם ככה ולשבת על בירה טובה ונוף לעוברים ושבים.
הוקנספט- מקסים, צעיר ותל אביבי. עושה רושם ששלושת השותפים- אמיר אבידר, שגיא רזמוביץ' ונדב צור ידעו מה חסר והביאו את זה באווירה כייפית ומושלמת.
והטעמים? טעמי הפיצה פותחו יחד עם השף גיא פרנקל וניכר כי חומרי הגלם משובחים. לצד הפיצות המסורתיות כמו מרגריטה, ארבע גבינות, פפרוני, אנטיפאסטי ופטריות מונחות פיצות "ספיישל", כמו ארטישוק ובצל מקורמל, תפוח אדמה, טימין ופטריות יער ועוד.

עם הכניסה למקום, מקבל כל ילד טרופית- מה שכבר העלה חיוך על הקטן שלי. הפיצות הנבחרות נגזרות במספריים מיוחדים לפי הגודל שרוצים. הקטן שלי, שראה את אקט הגזירה היה כל כך מרוצה, שאני מקווה שלא אמצא אותו יום אחד גוזר ככה לחם בבית.
הקטן הזמין פיצה מרגריטה בסיסית, שהתגלתה כעסיסית וטעימה להפליא. אפילו אני לא האמנתי שאחרי החתיכה הענקית שהוא אכל, הוא יבקש עוד- ויסיים גם אותה! אני הזמנתי חתיכה של מרגריטה עם רוקט.

בעוד הקטן מתענג על כל ביס, תוך שהוא מציץ מהחלון על העוברים ושבים, אני ניסיתי להבין איך קורה שהפיצה טעימה לי כל כך (אני לא ממש אוהבת פיצות, זוכרים?).
כשסיימנו את החלק הראשון והקטן ביקש עוד, החלטתי לנסות את אחד מטעמי הספיישל ולטעום את הארטישוק- בצל מקורמל. אני חייבת לציין שזה היה קצת מוזר בהתחלה, אבל השילוב של הבצל המתקתק עם הפיצה המלוחה והארטישוק שכאילו קיבל את גוון הטעם משניהם, יצרו סלייס לתפארת.
האווירה מקסימה- צעירים ומשפחות שיושבים, שותים בירה (יש גם יין וקאווה, אבל בירה זה הכי מדליק) ואוכלים פיצות בהמוניהם.

אני החלפתי את וספה ועברתי לבן גוריון! כיף, נעים, אדיב והכי חשוב- טעים!!
ממליצה גם לכם.
בתאבון!

Ya'arit Trabelsi
אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה