מי, מי לא אוהב שוקולד? שתיקה. ברור. רובנו אוהבים שוקולד ואני ביניהם. אבל, כמויות הסוכר והחלב שיש בו הופכים אותו לממתק לא ממש בריא. האם זה מונע מאיתנו לאכול ממנו? לא. כדי ללמוד יותר על הקקאו ותכונותיו ועל הכנת שוקולד שהוא גם בריא, גם טבעי וגם טעים נסעתי עד כוכב יאיר לביתו של אורן זהר. אורן הוא הבעלים של "קקאו טבעי" והוא הזמין קבוצת בלוגריות לסדנת שוקולד מחומרים טבעיים ובריאים.
ידעתם שקקאו נחשב למזון על? שיש בו 50% שמן טבעי ? אני לא ידעתי. קקאו נחשב למקור העשיר ביותר של נוגדי חמצון, יש בו מינרלים, ויטמינים וחומר ממריץ הנקרא תאוברמין. יש בו גם פנילאתילמין הנחשב לנוגד דיכאון. זו כנראה הסיבה שמי שנשבר לו/ה הלב כדאי שיאכלו שוקולד. זה עוזר. אז איך מכינים מהקקאו המופלא הזה שוקולד שלא יהרוס את כל תכונותיו הטובות? בשביל זה יש את אורן שלימד אותנו איך מכינים ממתקי שוקולד בריאים וטעימים.
אורן סיפר לנו שאחיו דרור הקים את חברת "קקאו טבעי" בשנת 2009 מכיוון שחיפש מוצרי קקאו שיהיו טבעיים ובריאים. רק לאחר מספר שנים הצטרף לחברה אורן שאוהב שוקולד ובישול ושילב בין יזמות עסקית להעלאת המודעות בארץ למוצרי הקקאו הטבעי.
בכל פרי קקאו יש כ-שלושים פולים. את הפולים מתסיסים ומייבשים בשמש. אחר כך קולים ומרסקים ל"ניבס" שמרקמם פריך וטעמם כבר די מוכר. את הניבס טוחנים תוך כדי חימום לעיסת קקאו דחוסה ומרירה מאד. מהעיסה מפרידים את השמן ל- חמאת קקאו. שוקולד מריר עשוי מעיסת קקאו, חמאת קקאו וסוכר או ממתיק אחר. עכשיו כשהתהליך ברור אפשר לחשב את אחוז הקקאו בשוקולד. אם , למשל, יש בו 50% עיסת קקאו ו20% חמאת קקאו אז יש בו 70% מוצקי קקאו. השאר הוא הסוכר. אבל, מכיוון שאנחנו בעניין של שוקולד בריא. המטרה היא להכין ממתקי שוקולד ללא סוכר אלא עם ממתיקים בריאים ובתוספת מוצרים אורגניים. בסדנה למדנו לעשות זאת ולהכין שוקולדים ללא טמפרור, מה שמקל מאד על הכנתם. למדנו גם שאין מה לפחד מלנסות כמויות שונות ואפשר לחזק את הטעם ולשנותו ע"י הוספה של עיסת קקאו או חמאת קקאו. המינונים ישפיעו על הטעם אך תמיד יצא טעים. ניתן לשלב קוקוס, אגוזי מלך, תמרים, משמש, וזה יוצא נפלא.
בצילומים רואים את פרי הקקאו, הפולים, הניבס, חמאת קקאו ועיסת קקאו.
כפי שאתם רואים בצילומים הכנו בקלות את מתכוני השוקולד ונהנינו מאד הן מההכנה והן מהטעימות לאחר מכן. אני מתכוונת להכין כמה מהמתכונים בימים הקרובים ואצלם את התהליך ואת התוצרים בפוסט נפרד.
את מוצרי הקקאו ניתן להשיג בחנויות הטבע ברחבי הארץ או להזמין משלוח מהאתר. קנייה מרוכזת שווה לעשות באתר עצמו המחירים יותר זולים משמעותית. אני ממליצה לבקר באתר, לקרוא על המוצרים השונים- תמצאו שם מגוון מוצרי בריאות אורגניים. החל ממוצרי הקקאו וכלה בממרחים וטחינה.
כאן הלינק לאתר ולחנות האינטרנטית
וכמובטח 2 מתכונים קלי הכנה. מבטיחה לכם שיצא מוצלח וטעים מאד.
טראפלס שוקולד – (המתכון הוא של אמבר רוגע ומופיע גם באתר)
חומרים ל- 20-25 כדורים קטנים:
- 1 כוס (92 גרם) אבקת קקאו נא
- 10 כפות שמן קוקוס נא אורגני (מומס)
- 14-16 כפות סילאן טבעי או סירופ אגבה נא אורגני
- אופציונלי– 1 כפית שטוחה קינמון ו/או 1 כפית תמצית וניל.
- לציפוי– אבקת קקאו נא או שבבי קוקוס או אבקת מאקה או שקדים/פיסטוק גרוס או אבקת קקאו מחוזקת בצ'ילי טחון.
אופן ההכנה
- מכניסים לקערה את אבקת הקקאו, שמן הקוקוס, הממתיק והקינמון/וניל.
- מערבבים היטב עם כף או מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מכניסים למקרר ל- 4-5 שעות עד שהתערובת קשה (או לכ- 45 דקות במקפיא).
- מכינים בקערית את הציפוי שנבחר.
- מוציאים הקערה מהמקרר, בעזרת כפית לוקחים גושים קטנים מהתערובת ובעזרת קצות האצבעות צרים צורת כדור או כל צורה אחרת (חשוב לעבוד עם קצות האצבעות ולא עם כף היד כדי לא לחמם התערובת).
- את הכדור מגלגלים בציפוי ומניחים על צלחת.
- במידה והתערובת מתחילה להתרכך באמצע התהליך- להחזיר לכמה דקות למקפיא/מקרר ואז להמשיך.
- הטראפלס יישמרו במקרר עד כחודש (אם תצליחו לא לאכול אותם כל כך הרבה זמן…)
ממרח שוקולד- מתכון של אורן
במקום למרוח על לחם ממרח שוקולד תעשייתי נסו את הממרח הנהדר הזה. כולנו בסדנה התלהבנו ממנו. קל מאד להכנה וטעים מאד מאד.
חומרים
- 10 כפות גדושות עיסת שקדים- 220 גרם
- 10 כפות שמן קוקוס- 50 גרם
- 10 כפות סירופ אגבה- 110 גרם
- 3 כפות גדושות אבקת קקאן נא -40 גרם
אופן ההכנה
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים לקבלת עיסה חלקה ואחידה. אם צריך אפשר לחמם מעט בשיטת בין מארי(סיר בתוך סיר). טועמים ומאזנים לפי הטעם האישי. מוכן. אורן אומר שאם לא מספיק מתוק להוסיף קצת אגבה. אם לא מספיק שוקולדי להוסיף קצת אבקת קקאו. אם לא מספיק מבריק וקרמי מוסיפים קצת שמן קוקוס. נכון קל?
עוד מתכונים רבים ניתן למצוא באתר. הנה הלינק כאן- מתכוני שוקולד טבעוני