מילוי מצברים (לא רק) לנשות עסקים עצמאיות

בסיום הרצאה על טעינה שהעברתי בשבוע שעבר לנשות עסקים בכפר סבא, נתתי למשתתפות תרגיל Take Away, שהוא הבסיס לפוסט הזה.
אבל עוד לפני כן, כמה שאלות שכדאי שכל בעלת עסק עצמאית תשאל את עצמה.

הצמיד והעגילים הם חלק בלתי נפרד מהסטיילינג

על כמה את עכשיו

על כמה את עכשיו?

אנחנו מתייחסות לכוח ולמשאבים הפנימיים שלנו כאל מובנים מאליהם, כאילו יהיה לנו תמיד מספיק מהם בכל רגע ביום שרק נרצה.
האמת היא שהמשאבים הפנימיים שלנו מתכלים במהלך פעילות היום שלנו, ואם אנחנו לא דואגות להטעין את המצברים שלנו באופן רציף, בדיוק כמו את הבטרייה של הסמארטפון, אנחנו נשחקות ופוגעות בביצועים שלנו.
בדיקת מצברים עצמית כמה פעמים במהלך היום היא צעד הכרחי בדרך ליצירת הרגל משמעותי:  להיטען ולחדש כוחות אחרי פעילות שרוקנה אותנו ו/או לקראת פעילות שדורשת מצבר מלא.
היא גם תעזור לנו לסיים את היום עם כוחות (בניגוד לשפוכות).

איזו מעסיקה את בוחרת להיות?

גם אם את העובדת היחידה בעסק שלך ואינך מנהלת אנשים אחרים, את עדיין בתפקיד ניהולי.
את אחראית על כל היבט בעסק שלך כמו גם על התרבות הארגונית שלו. תרבות ארגונית של אישה אחת.
האם שאלת את עצמך איזה סוג מעסיקה את של עצמך?  האם את מיטיבה ודואגת לרווחתך או יותר טיפוס של נוגשת עבדים? האם סביבת העבודה שאת יוצרת לעצמך מטעינה או מרוקנת? האם במובן הזה, את מעסיקה שהיית רוצה לעבוד אצלה?
כמעסיקה של עצמך זוהי האחריות שלך ליצור לעצמך סביבת עבודה מטעינה, והזדמנויות רצופות לטעינה במהלך היום. אם לא תדאגי לעצמך – אף אחד אחר לא ידאג לך.
הבשורה הטובה היא שכעצמאית וכבוסית של עצמך את יכולה לפרגן לעצמך גמישות גדולה יותר מאשר שכירה, ולכן אפשרויות הטעינה שלך מגוונות יותר.

שאלות למחשבה

שינוי מתחיל בצעד אחד אפשרי

בתרגיל שנתתי בהרצאה התבקשה כל אחת מהמשתתפות לבחור Best Practice, Bad Practices, ו-Super Charger (הבהרות למונחים בהמשך) שקשורים לטעינה עצמית, והיא רוצה להכניס לחיי היומיום שלה. ביקשתי מהן לכתוב בשלב זה דבר אחד מכל סוג, מכיוון שכל שינוי לוקח מאיתנו אנרגיה, גם אם הוא שווה את זה וגם אם בהמשך הוא יהפוך למטען משמעותי. בכל תחום, ובמיוחד כשמדובר ביצירת הרגלי טעינה כדאי לזכור לאורך כל הדרך שהמטרה העיקרית שלנו היא להטעין את עצמנו ולהגדיל את המשאבים הפנימיים שלנו ולא להוסיף עוד לעומס לקיים ממילא.

כשאנחנו רוצות ליצור שינוי חיובי בהתנהלות שלנו, אנחנו צריכות להסתכל על הרגלים חדשים שאנחנו רוצים ליצור ועל הרגלים קלוקלים ישנים שעליהם אנחנו רוצות לוותר.
להלן כמה הצעות לדברים שנמצאו כמועילים במיוחד בכל הנוגע למילוי מצברים במהלך יום עבודה:

Best Practices

משמעות המושג היא הדרכים הטובות והיעילות ביותר עבורנו לבצע משהו. במקרה הזה: המטענים הטובים ביותר, שיוסיפו לנו כמה שיותר כוח בכמה שפחות השקעת אנרגיה. אנחנו רוצות שהדבר הזה יהפוך לנו להרגל, יהיה חלק משגרת יומנו עד שהוא כמעט ולא יצריך מאיתנו אנרגיה כדי לשמרו. בדיוק כמו צחצוח שיניים או הקשת הקוד במכונית.

דוגמאות ל-Best Practices שרלוונטיים לנשות עסקים עצמאיות, לפי סוגי מטענים:

טעינה פיזית:

  • לעשות הפסקה קבועה לתנועה מדי 60-90 דקות – למשל, כמה תרגילי מתיחות או סיבוב רגלי קצר בחוץ
  • לאכול ארוחות קבועות ומזינות שהוכנו מראש – אחרי הכל, אם את עובדת מהבית, המקרר קרוב ואף אחד לא רואה כמה פעמים את ניגשת אליו במהלך שעות העבודה
  • לקבוע אימון כושר במהלך שעות העבודה להעלאת האנרגיה באמצע היום

טעינה רגשית:

  • לכתוב בסוף כל יום עבודה שלושה דברים שעבדו לי היום.
  • להתלבש להצלחה – גם בימים שבהם את עובדת מהבית או שאת לא פוגשת לקוחות או ספקים. לפעמים למה שאת לובשת יש השפעה גדולה על כמות האנרגיה שיש לך ועל האיכות שלה. מצד שני, יש ימים שדווקא האפשרות לעבוד בפיג'מה היא הדגמה לסיבה שבגללה רצית להיות עצמאית מלכתחילה. שימי לב "על כמה את עכשיו?" ולפי זה החליטי מהם הבגדים שיטעינו אותך.

טעינה מנטאלית:

  • לעשות מקלחת באמצע יום העבודה, במיוחד כשאת צריכה "לפצח" משהו חדש. כל המחקרים מראים שהרעיונות הטובים ביותר לא עולים מול המחשב. רוב האנשים מדווחים שזה קורה להם במקלחת.
  • להעביר את הטלפון למצב טיסה בשעות שבהן את נדרשת לריכוז מקסימאלי.
  • לכוון טיימר ל-25-50 דקות (לפי אורך הזמן שבו את משערת שתוכלי להישאר מרוכזת) כשאת נדרשת לריכוז מקסימאלי, וכשהטיימר מצלצל לעשות הפסקה קלה.
  • במידה ואת עובדת מהבית, להגדיר זמנים שבהם את עובדת וזמנים ששייכים לחיים הפרטיים, לעדכן בהם את בני הבית האחרים, ולעמוד על כך שבזמנים שמוקדשים לעבודה הם לא מפריעים לך, ולהיפך.

מאירה

טעינה חברתית:

  • בהמשך ישיר למה שנאמר קודם, הגמישות של העבודה כעצמאית יכולה לאפשר לך לאכול ארוחת צהריים עם בני הבית או לבלות איתם את הפסקת הצהריים שלך.
  • לפחות פעם בשבוע לקבוע דייט לקפה או ארוחת בוקר/צהריים עם חברה או עם קולגה, כדי לשתף, להיות ביחד או סתם לכייף.
  • למצוא או ליזום קבוצה קטנה של עצמאיים עם מכנה משותף שנפגשים אחת לתקופה כדי למלא מצברים ביחד, לתמוך זה בזה וללמוד ביחד.

טעינה רוחנית (משמעות):

  • לקרוא מדי בוקר מכתבי תודה מלקוחות שמזכיר לך למה את עושה את מה שאת עושה.
  • לקרוא בתחילת השבוע או בתחילת כל יום את רשימת הערכים שמנחים אותך.
  • לכתוב מדי יום בצהריים סיבה אחת שבגללה העסק שלך משמעותי (למשל: למי הוא עוזר? מה הערך שהוא נותן לאחרים? כיצד הוא מתחבר לערכים שחשובים לך בחיים? מה הוא נותן/מאפשר לך?).

 

Bad practices

המושג מתייחס לדרכים הגרועות עבורנו לבצע משהו. במקרה הזה: אלו הדברים שהכי מרוקנים אותנו מבלי שנקבל עבורם תמורה שמשתלמת לנו. אנחנו, כמובן, רוצות להכחיד אותם משגרת יומנו. השלב הראשון הוא לשים לב כשזה קורה, ולזהות למה זה לא משתלם לנו.

דוגמאות ל-Bad Practices הן עבודה רציפה ללא הפסקות, נטייה ליושבנות, צריכה מוגברת של קפה ו/או מתוקים כדי להעלות את רמת האנרגיה (שצונחת זמן קצר אחרי שהיא עולה, מה שמצריך עוד כוס קפה/מתוק), זמינות 24/7, ויתור על הגדרה ברורה של שעות העבודה והיענות לדרישות חיצוניות מבלי להיצמד לקו עסקי ברור שמתאים למטרות שלנו ולערכים שמנחים אותנו.

Super Charger

זהו משהו שאנחנו עושות, שגם אם הוא דורש מאיתנו היערכות מיוחדת, זמן או משאבים משמעותיים אחרים, הוא מטעין אותנו בכל כך הרבה סוגים של אנרגיה, שהוא שווה את זה.

דוגמאות למטעני על כאלו יכולות להיות הליכה קבועה לים, חוג קבוע, ריטריט של מדיטציה, השתתפות בכנס מקצועי בארץ או בחו"ל או הליכה לסרט בהצגה יומית.

בואו נעשה משהו ביחד

Best Practices היא גישה ניהולית המתבססת על לימוד שיטות עבודה וארגון שהוכחו כיעילות. למעשה זהו מאגר של התנסויות מיטביות. היצירה המשותפת של מאגר כזה היא לכשעצמה אמצעי לטעינה חברתית.
אתן מוזמנות להוסיף בתגובות עוד רעיונות משלכן לדברים שאתן עושות שמטעינים אתכן במהלך היומיום, במיוחד כאלו שמתאימים לבעלות עסקים עצמאיות, על מנת שגם קוראות אחרות יוכלו להיעזר בהן.

שיהיה יום מטעין.

עמוד הפייסבוק: המטענה  – מילוי מצברים לארגונים ולאנשים

על ההרצאה: העולם החדש מציע לנו שפע של טכנולוגיות ומידע מהירים ולצד זה גם דרישות בלתי פוסקות. אנחנו כל-כך עסוקים בלנסות להספיק הכל, עד שהפסקנו לשים לב לכך שהרגלי העבודה הישנים לא עובדים לנו יותר. חלק ניכר מהזמן אנחנו מצויים במשבר אנרגיה אישי, ויש לנו צורך בפרקטיקות חדשות לעבודה ולחיים הפרטיים.
ההרצאה מציגה אסטרטגיה חדשה ומרעננת לניהול משאבים אישיים וארגוניים בעידן הנוכחי, כזו שמאפשרת ליצור סביבות עבודה אכפתיות ומעוררות, שמייצרות ביצועים מעולים לאורך זמן גם בתנאי סטרס גבוה.