על התמדה, אוכל טוב ומרק ראמן אחד

בחורה עם מחשב נייד

מסעדות שמצליחות להחזיק מעמד שנים וממשיכות להצליח בכל השנים האלה הן משהו שתמיד משמח אותי. כי הרי התחלופה בענף הזה היא גבוהה, הנהירה אחרי טרנדים לא מפסיקה ומאז ששפים נהיו סלבס וכוכבי תוכניות ריאליטי, אז גם קצת נדמה שהשיקול העיקרי של אנשים בבואם לבחור מסעדה הוא פרסונלי ולא קשור לאיכות האוכל.

בגלל זה אני אוהבת לחזור מדי פעם לקיוטו ובגלל זה שמחתי שקיבלתי הזמנה ממשרד היח"צ של המסעדה לבקר בה.

העילה היתה המרקים במקום, למרות שלהגיע לקיוטו כדי לאכול מרק זה קצת כמו לנסוע לחו"ל ולא לצאת מהחדר במלון. אז כן, אכלנו מרק והיה טעים ואף השגתי את המתכון כדי שתכינו אותו בבית, ואז תלכו לקיוטו כדי לאכול אוכל אמיתי. 

מרק ראמן של קיוטו. צילום: אסף רונן

מרק ראמן ירקות (אפשרי להוסיף עוף, בקר, פירות ים, ירקות נוספים)

מרכיבים:

בצל

גזר

שורשי ג'ינג'ר

ענפי למון גראס

מקל כרישה

סלרי

מעט סויה

מעט סוכר

כוכב אניס

מקל קינמון

פטריות שיטאקי

אצות בצל ירוק

(יש המוסיפים ביצה קשה בהגשה)

אופן הכנה:

להוסיף את כל מרכיבי המרק למים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.

כעבור שעה – להוסיף 150 מ"ל סויה , 1 מקל קינמון, כוכב אניס, פטריות ובצל, כל אחד לפי טעמו האישי.

ניתן להוסיף גם מקלות במבוק ואטריות.

מביאים לרתיחה פעם נוספת, מורידים את האש ומבשלים עוד 20-30 דקות נוספות.

בתיאבון! 

צילום: אסף רונן