פורים, שמירה על דיסקרטיות ואנחנו…

בחורה עם מחשב נייד

כולנו בימים האחרונים נמצאים באטרף של הכנת משלוחי מנות, תפירת תחפושות ותכנון בילויים משפחתיים בחופשת החג. פורים הוא חג משפחתי צבעוני ושמח … אבל האם אי פעם יצא לכם לחשוב מה עומד מאחורי סיפור החג ואיך זה קשור אלינו אנשי הסורסינג והגיוס?

התשובה מפתיעה  – מרדכי ידע לשמור על דיסקרטיות !

מרדכי שמר בסוד את תוכניתם של בגתן ותרש עד שיכול היה לעשות בה שימוש לטובתו ואף המליץ לאסתר לשמור את יהדותה בדיסקרטיות בכדי להגיע אל ליבו של אחשוורוש ולגרום לו לשנות את החלטתו.

אם בשושן הבירה הבינו ששמירה על דיסקרטיות היא דבר חשוב – אז למה אנחנו כסורסרים ומגייסים מוצאים לנכון להפר אותה?

כשאני עושה סורסינג בהייטק, לרב אני פונה למועמדים פאסיביים שמבקשים כמעט תמיד לשמור על דיסקרטיות ולא ליצור קשר עם המעסיק הנוכחי. כשאני מקבלת מהם את קורות החיים הם מדגישים בראש העמוד בצורה שאי אפשר לפספס  –  נא לשמור על דיסקרטיות !

לאחרונה יצרתי קשר עם מועמד לתפקיד מסוים והוא ציין שהוא איבד אמון במגייסים ובאנשי סורסינג. "אתה רציני?" שאלתי המומה. "כן, ביקשתי והבהרתי שהחיפוש שלי הוא דיסקרטי ויצרו קשר עם המנהל הישיר שלי ו… בואי נאמר שזה לא נגמר לטובתי". אני לא מאמינה, הקשבתי לו. "יותר מזה"… הוא המשיך " זה קרה יותר מפעם אחת". אני לא אפרט את כל מהלך השיחה בפוסט הזה רק אומר שהפרת הדיסקרטיות גרמה למועמד נזק בשני אופנים –

  • המנהל הישיר נתן המלצות שליליות כוזבות והעלים את כל ההישגים של המועמד
  • העובד סבל מסביבת עבודה עוינת עד שעזב לעבודה אחרת

מדוע חשובה הדיסקרטיות למועמדים?

הרי אנחנו חיים בתקופה שאנחנו משתפים את כל מה שקורה לנו (לטוב או לרע) ברשתות החברתיות – אז למה בחיפוש עבודה המועמדים בוחרים שלא לפרסם ולשתף?

הנה כמה סיבות –

  • המועמד לא באמת רוצה לעזוב את המקום הנוכחי, אלא רוצה להשיג הצעה אחרת כדי להשתמש בה כמקפצה במקום העבודה הנוכחי
  • המועמד לא רוצה לשנות את יחס ההנהלה והעובדים אליו
  • המועמד לא רוצה לעזוב, עד שאין לו הצעה חתומה ביד
  • המועמד מתכנן מעבר דירה

יכולות להיות עוד סיבות רבות וטובות לשמירה על דיסקרטיות ולא תמיד המועמדים יחשפו אותן בפנינו וזו זכותם.

חובתינו היא לכבד את רצונם ולציין גם בפני המנהלים המגייסים שהמועמד מבקש לשמור על דיסקרטיות.

מדוע חשוב לנו לשמור על דיסקרטיות  של המועמדים ?

  • פגיעה בפרנסה – אסור לנו בשום אופן ליצור מצב שהעובד יפוטר מיידית כי חשפנו את הרצון שלו למצוא עבודה אחרת. זה דיניי נפשות!
  • אמינות כלפי המועמד – השמירה על הדיסקרטיות מראה למועמד שהוא יכול לסמוך עלינו. כשנייעץ לו איך להתנהל במהלך המשא ומתן או כשנעזור לו להחליט בין שתי הצעות הוא ידע שאנחנו פועלים לטובתו. נפר את האמון שלו בנו וכל עצה שננסה לתת לו בעתיד, תתקבל בספק רב.
  • המועמד יחזיר לנו – אנחנו מבטיחים להביא ללקוחות שלנו את המועמדים הטובים ביותר. מועמד שיגיע לראיון בהרגשה שהאמון שלו נפגע, לא יתאמץ להצליח בראיון העבודה ( יבטל, ידחה, יזלזל ). יעשה הכל כדי להיכשל ובעצם לגרום לנו לצאת לא טוב מול הלקוח.
  • פרסום שלילי – מועמד שנפגע מאיתנו, לא ימליץ עלינו לחברים אחרים שמחפשים עבודה. הוא יספר שוב ושוב את מה שעשינו לו במעגלי חברה שונים ויגדיל את המוניטין השלילי שלנו.

 סורסינג בהייטק וגיוס מועמדים בכלל מחייב אותנו לעבודה לפי קודים אתיים, חשוב שנשמור עליהם לטובת המועמדים והכי חשוב לטובתנו כמגייסים וכבני אדם.

 חג שמח !

יפעת בר און

סורסרית בהייטק

פורים עיסקי