על דירות, החלטות לשנה החדשה ועוגת קוקוס ושוקולד

מעבר דירה יכול להיות טראומטי, אבל אפשר בהחלט לבקש ולקבל עזרה, וגם מתכון לעוגה פשוט מעולה, רכה, לחה וטעימה

בלגן יום אחרי המעבר. צילום: מיכל יפה

ככה נראתה הדירה שלי בשבת בבוקר. יום קודם עברתי דירה, והייתי כל כך מותשת מהטראומה הזאת, שהדבר האחרון שהיה לי כוח אליו זה להתחיל לסדר. לכל אחד מאיתנו יש את הדברים שמבחינתו הם הסיוט הכי גדול שיש. אצלי זה מעבר דירה. אני פשוט לא מתפקדת טוב (או בכלל) במצבים של חוסר ודאות, ומעברי דירה הם חוסר ודאות אחד גדול ואוסף של סיטואציות שיכולות להשתבש.

ואז הגיעה נועה. כלומר אדונית הארונית. אני לא יודעת מה הסיוט הכי גדול של נועה, אבל זה בטח לא מעברי דירה, אחרת היא לא היתה בוחרת להתפרנס מלארוז ולסדר בתים של אחרים. תוך דקה היא השתלטה על ארגזי המטבח שלי, התעלמה בחינניות מיבבות ה"אבל מה יהיה? אין לי פה מקום" שלי, שאלה את השאלות הנחוצות במה אני משתמשת יותר ופחות ותקתקה לי מטבח למופת.

מכיוון שזה לקח פחות זמן מהצפוי (כלומר הצפוי שלי היה שבועיים, אבל נדמה לי שזה גם היה פחות מהצפוי שלה), היה לה זמן לספר לי על כל הדברים המצחיקים שאנשים כותבים על הארגזים שלהם כשהם עוברים דירה, ועל זה שיום יבוא והיא תאסוף את הכל לפוסט תמונות מצחיק. אז הנה התרומה שלי לאוסף, וזה רק כי ארגז ה"מטבח אחרון ודי" פורק וקופל עוד לפני שחשבנו על זה.

פואטיקת הארגזים. צילום: מיכל יפה

כל זה, כאמור, קרה לפני פחות משבוע, ומתוך כ-40 ארגזים ושקיות נשאר רק ארגז אחד, וגם זה רק כי הוא דורש קפיצה קטנה לאיקאה, שתתבצע ביום ראשון. ה-40 ארגזים האלה (ואם זה נשמע לכם הרבה, זה רק כי לא עברתם דירה בשנים האחרונות) הם תוצאה של החלטה מאוד חשובה שקיבלתי – להצטמצם, לשחרר את עצמי מחפצים לא נחוצים, לא לשמור דברים בטיעון המופרך ש"אולי נצטרך את זה פעם". בואו נודה באמת, גם אם יקרה הנס ובאמת תצטרכו את זה פעם, אין שום סיכוי שתמצאו את זה, מה שזה לא יהיה.

בניגוד גמור למה שכתבתי בפסקה האחרונה, את המתכון של העוגה שתכף יהיה פה מצאתי בזמן האריזות, ושמרתי אותו כי הוא כלומר היא – העוגה – פשוט מעולה. אבל זה בסדר, ברגע שאלחץ על כפתור ה"פרסום" והמתכון יעלה לאינטרנט, הנייר יילך אחר כבוד לפח.

עוגת קוקוס ושוקולד. צילום: מיכל יפה

עוגת קוקוס ושוקולד

רוב העוגות שאני מכירה שמשלבות קוקוס ושוקולד הן קודם כל עוגות שוקולד, שבתוכן יש גם קוקוס. זה לא המקרה כאן. פה מדובר בעוגת קוקוס שבתוכה יש גם שוקולד. היא רכה ולחה (גם יום אחרי) ופשוט מעולה.

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)

4 ביצים

100 גרם קוקוס

100 גרם שוקולד מריר שבור (או שוקולד צ'יפס מריר)

1 כוס קמח תופח

1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מערבלים (במיקסר, אבל תכלס אפשר גם ביד) חמאה וסוכר

מוסיפים את הביצים אחת אחת

מוסיפים את שאר החומרים

אופים ב-180 מעלות 30-40 דקות, עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם.

בתיאבון ושתהיה שנה מעולה!