על "ברהי"- התמר הצהוב

עונת גדיד התמרים עדיין בשיאה והפעם קצת יותר מידע על הברהי , מפרי עטו של חיים אורן – בן זוגי היקר שבין היתר הוא גם מדריך ארצי בשה"מ לגידול תמרים

בחורה עם מחשב נייד

 

גדיד התמרים המתקיים לאורך הגבול המזרחי של הארץ בערבה, הבקעה, עמק המעיינות, עמק הירדן ואזור מערבי יותר עמק יבנאל  נמצא בשיאו. הערבה הדרומית ממש לקראת סיום הגדיד ועמק יבנאל ממש התחילו עכשיו,  הזן העיקרי החשוב הוא מג'הול עליו אספר בפעם הבאה.

הזנים שניגדדים (גדיד = קטיף תמרים) הם מג'הול, דקל-נור, ברהי, חיאני, זהידי, חלאוי, אמרי, חדראוי, דרי.

מג'הול ארץ מקור- מרוקו, דקל נור ארץ מקור- טוניס, חיאני ואמרי ארץ מקור- מצרים, ברהי, זהידי, חלאוי, חדראוי, דרי ארץ מקור- עירק

ברהי הוא הזן הצהוב שאוכלים בוסר ולכן הוא נגדד ראשון אך כשהוא מתייבש טבעי על העץ הוא חום עגלגל וטעים כמו טופי, ולא קל להשיגו בשווקים אלא רק בחנויות טבע מובחרות. מי שטעם אותו ימשיך לחפש אותו, אפילו האמריקאים "עפים " עליו וקוראים לו במצבו היבש : Honey date"" ניתן להשיגו גם במשק רמי קנטור ברמת השרון .

ברהי