עוף צלוי עם בטטות ותפוחי אדמה

עוף צלוי בליים וטימין, בליווי בטטות ותפוחי אדמה נימוחים. מנה עיקרית טעימה, קלה להכנה ומרשימה

 

Aהמנה שתהיה מרכז הארוחה | כלים: גולף אנד קו

אני אוהבת כלים יפים. אני אוהבת כלים שיוצרים קונטרסט בין המנה לבין הכלי עצמו.

לקראת החג, אני מכינה למנה העיקרית עוף צלוי, כזה שהכי יפה יהיה לשלב אותו בצלחת גדולה מעוטרת שתהיה מרכזית באמצע השולחן ותשתלב יפה עם סידור השולחן ועיצובו החגיגי לקראת החג. השנה אני מקבלת את החג במחלקת כלי הבית של גולף. שם ערכתי את קניית הצלחת למנה העיקרית שלי לחג. שיהיה לנו חג יפה וטעים במיוחד

למצרכים:

1 עוף שלם

3 לימוני ליים

צרור טימין

שמן זית

מלח

פלפל שחור

גרידת לימון

2 בטטות קלופות חתוכות לקוביות

6 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות

 11873385_10205927579763433_3643301901410223700_n

להכנה:

  1. להניח את העוף בקדירה עמוקה, מעליו לסחוט את הלימונים ולהניח אותם בין חלקי העוף, להוסיף את הטימין בין לבין, לזרזף מעל שמן זית (בערך שליש כוס), לפזר מלח, פלפל שחור וגרידת לימון מ-1 לימון. להניח מכוסה במקרר ל 4-5 במשך  שעות.
  2. להרתיח סיר עם מים וכשהמיים רותחים להכניס פנימה את קוביות תפוחי האדמה ולבשל אותם 5 דקות. להוציא, לסנן ולעשות אותו הדבר עם הבטטה.
  3. בתבנית אפיה, להניח את הטימין, מעל הטימין את העוף, להכניס את הלימונים לבטן העוף ובתוך עור העוף. לפזר מסביב את קוביות תפוחי האדמה והבטטות.
  4. לזרזף מעל עוד שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה.
  5. לערבב מדי פעם בעדינות על מנת שהכל יהיה מצופה ברוטב הלימון.
  6. להניח את העוף על הצלחת הגשה יפה, מסביבו לפזר את קוביות תפו"א והבטטה, לקשט עם הלימונים ולהגיש. חג שמח ובתאבון.

 Bכל מה שנותר זה לטרוף | כלים: גולף אנד קו

לאינסטגרם של גולף&קו – @golf.co