מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
קרה לכם פעם שלקחתם ביס מאיזה פרי או ירק, או ממאכל שחשבתם שאתם מכירים, ופתאום עצרתם לרגע בהפתעה? כי התחושה היתה אחרת, כי זה היה כל כך הרבה יותר טעים, שלרגע הרגשתם שעד היום לא טעמתם את הדבר האמיתי? זה מה שקרה לי עם תמר ברהי (barhi), תמר שטעמו היה כה שונה ואדיר שלרגע לא הבנתי מה אני אוכלת. פרי או אולי טופי־מקורמל?
הברהי טעים לאכילה כמו שהוא, אך כדאי גם להשתמש בו בבישול ובאפייה, הוא יוסיף טוויסט מעניין לתבשילים ולמאפים ויעניק להם רובד טעמים חדש, לא מוכר, עשיר ועמוק. משקל של שלושה תמרים מזן ברהי שווים למשקלו של תמר אחד מזן מג'הול. >> עוד על תמר ברהי
עוף צלוי בבהרט עם בורגול ותמרים
חומרים (ל-6 מנות):
6 ירכי עוף
למשרה:
שליש כוס סילאן
רבע כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית הל טחון
לבורגול:
2 כפות שמן
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים דקים
1 כוס בורגול בינוני (אפשר גם בורגול מלא)
12 תמרים מסוג ברהי או 4 מג'הול (100 גרם נטו) מגולענים וקצוצים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חומרי המשרה.
מוסיפים את העוף, מכסים ומשרים במקרר לשעתיים או לילה.
מחממים תנור ל-240 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית צלייה כשצד העור כלפי מעלה. צולים 20 דקות, מנמיכים ל-80 וצולים 20 דקות נוספות, מדי פעם אוספים את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ומרטיבים את העוף.
בינתיים מכינים את הבצל: במחבת בינונית מחממים שמן על אש בינונית. מוסיפים בצלים פרוסים ומטגנים על אש בינונית-קטנה תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהבצל מקבל צבע דבש עמוק.
כעת מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של 3 כפות.
מניחים לבורגול לתפוח למשך עשר דקות ומערבבים מפעם לפעם.
מוסיפים לבורגול את הבצלים השחומים, תמרים פטרוזיליה, לימון ואת התבלינים (מלבד הקינמון) ומערבבים היטב.
מניחים את הבורגול בין ומתחת לירכי העוף, מניחים מקלות קינמון וצולים עוד 25 דקות.
.
עוד מתכונים עם תמרים של לימור לניאדו תירוש: