למצרכים: (3 מנות)
6 תפוא"ד בינוניים קלופים ופרוסים
3 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות
6 שוקיים של עוף
1 ראש שום טרי
לרוטב:
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס שמן קנולה
4-5 כפות רוטב סויה (תלוי במידת המליחות שאתם אוהבים)
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר מוחמץ עם הנוזל (לסושי) – זה הסוד שלי
עלים מ-3 ענפים של רוזמרין טרי
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הרוטב (למעט הרוזמרין) בקערה ולערבב עם עד איחוד.
2. בתבנית מתאימה לתנור, לשים תפוא"ד ובטטה. באמצע לשים את ראש השום.
3. לשים מעל את השוקיים. לשפוך מעל הכל את הרוטב. לערבב ולעסות את השוקיים והירקות ברוטב (אני אוהבת לשים על הידיים כפפות גומי ולערבב הכל הידיים)
4. לפזר מעל הכל עלי רוזמרין טרי.
5. לכסות את התבנית בנייר כסף ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעתיים. אחרי שעתיים להוריד את נייר הכסף, בעזרת כף לצקת את הרוטב על השוקיים והירקות ולהשאיר בתנור לעוד 10 דקות.
6. להגיש חם, ישר מהתנור. מושלם!
גילוי נאות: השתמשתי בסילאן של "תמר כנרת" הוא מאוד נוח לשימוש, היות והוא מגיע בבקבוק לחיץ. הוא ללא תוספת סוכר , ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, הוא בדיוק מה שאני אוהבת!
יחד איתו קיבלתי עוד מוצר חדש, עדיין לא ניסיתי אותו אבל הוא נראה מבטיח – סילאן גריל, לדגים עוף ובשר וקיבלתי חרוסת שנראית פצצה (אבל היא תחכה לליל הסדר 🙂 ) ממליצה בחום!