עוף עם פירות ברוטב סילאן ארומטי

מנה עיקרית לארוחת חג. טעימה, חגיגית וקלה להכנה

בחורה עם מחשב נייד

מנה עיקרית לארוחת חג. טעימה, חגיגית וקלה להכנה

היום החלטתי לשתף אתכם במנה אותה אני מתכוונת להכין כמנה עיקרית לליל הסדר. בחרתי במנה הזו מפני שהיא מאד חגיגית – מכילה את כל טוב פירות הארץ בשילוב עם שוקי עוף עסיסיים, מאד ריחנית – התבלינים הארומטיים מגרים את כל החושים, טעימה מאד!!! ולא פחות חשוב – המנה קלה ביותר להכנה: מערבבים את הכל ושמים בתנור. אז מה אנו צריכים יותר מזה???

שיהיה חג שמח! בריא, וקל.

מכניסים לשקית צלייה – "קוקי":

  • 10 שוקי עוף
  • 10 שזיפים מיובשים + 10 משמשים מיובשים
  • 3 תפוחי עץ מזן "גרני- סמית", קלופים חתוכים לרבעים
  • 3 בטטות פרוסות לפלחים לאורך

מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לשקית:

שימו לב להערות וקיצורי הדרך (גם מתכון קל אפשר לקצר…) למטה:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3כפות סילאן
  • 2שיני שום
  • 2ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 מקל קינמון
  • 2שיני ציפורן
  • 3 תרמילי הל "מפוצלחים"

סוגרים את השקית, מנערים היטב. מנקבים כמה חורים בשקית ומכניסים לתנור חם לשעה.

בתאבון

הערות:

  • למתכון "ללא גלוטן" – יש להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן. אם לא מוצאים רוטב צ'ילי מתוק ללא גלוטן – ניתן להמירו במעט צ'ילי גרוס + כפית סוכר במקום.
  • אם אין ג'ינג'ר טרי – ניתן להשתמש ב- 2 קוביות של "דורות"
  • כפי שאתם כבר בוודאי יודעים, אני לא מחזיקה בבית שום טרי – אלא משתמשת אך ורק בקוביות של "דורות".
  • אני לא כותבת מטעם דורות ולא מפרסמת אותם! זה פשוט נוח וקל 🙂
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.