עוף עם ירקות ועשבי תיבול

מתכון מהיר לסיר עוף לשבת, עם טעם של בית חם. מתאים במיוחד לימים חורפיים.
מנה עשירה בטעמים, צבעים וניחוחות, למבוגרים ולילדים

לארוחת שישי אני אוהבת להכין מדי פעם סיר של עוף. סיר הוא לא תמיד סיר. גם תבנית הולך לפעמים.
העיקרון פשוט: עוף, ירקות, תיבול. קל, פשוט, מגוון, מזין ומלא טעם.
30 שנה, כל שבוע משהו אחר, תיבול אחר, שילוב אחר.
הסיר הפעם מוקדש לשבת מנוחה של אחרי הסערה.

המרכיבים:
5-6 כרעיים של עוף (אצלנו מפרידים שוקיים מירכיים ומסירים את העור)
3 כפות שמן זית
1 שומר חתוך לקוביות
4 בצל ירוק חתוך לטבעות
2 שיני שום פרוסות (לא חובה)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כוסות מים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה (לא חובה)
2-3 לימונים ננסיים חצויים (או 1 לימון רגיל חתוך ל-4)
1 שקית שעועית ירוקה קפואה
1 שקית אפונה וגזר קפואה (או משימורים)
1 כף פפריקה מתוקה (אם אוהבים, אפשר גם קצת חריפה)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
פלפל אדום חריף פרוס לטבעות (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
לטגן ב-3 כפות שמן חם את חלקי העוף במשך כמה דקות.
להוסיף לסיר קוביות בינוניות של שומר, שום, בצל ירוק,
לערבב תוך כדי טיגון. 
להוסיף מעל העוף שקית שעועית ירוקה קפואה ושקית (או קופסת שימורים) של אפונה וגזר, המון פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, חצאי לימון ננסי (או רבעי לימון).
להוסיף תבלינים, קופסת רסק עגבניות קטנה ומים, לוודא שהכל מכוסה בנוזלים, לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להעביר לאש קטנה ולבשל במשך שעה.
להגיש על מצע אורז בסמטי.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.