עוף עם בצל וסומק

מנה טעימה מאוד ללא יותר מדי התעסקות בהכנתה. על טהרת הטעמים המזרחיים הנפלאים.

IMG_3547למצרכים:

נתחי עוף לפי בחירה (אני שמתי כנפיים)

3 בצלים גדולים פרוסים

מלח (לפי הטעם)

2 כפות סומק

שמן זית

2 כפות אבקת מרק (למהדרין – לא חובה!)

להכנה:

1. לשים את חלקי העוף בסיר ולכסות אותם במים להרתיח. להוסיף מלח ואבקת מרק עוף. לבשל כשעה על אש קטנה. אם מפלס המים יורד להוסיף מים רותחים תוך כדי הבישול.

2. במחבת גדולה לשים את הבצל הפרוס עם 3 כפות שמן זית + 4 כפות מים ולצלות את הבצל על אש קטנה עד שיתרכך. להוסיף את הסומק ולבשל יחד עוד 5 דקות. לערבב כך שהסומק יצפה את הבצל והוא יהפוך את צבעו לורדרד.

3. להוסיף את העוף המבושל למחבת (לא לזרוק את המים בהם בושל העוף) ולערבב עם הבצל היטב. לבשל יחד על אש קטנה 10 דקות.

עדשים עם בורגול/פריקי מבושלים בציר של עוף

1.5 כוסות עדשים שטופים

1 כוס פריקי/בורגול

4-5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)

לבשל את העדשים עם הפריקי/בורגול והציר עד רתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 40 דקות או עד שהעדשים יתרככו. אם חסרים נוזלים והעדשים עדיין קשים להוסיף עוד ציר מהמרק.

הצעת הגשה:

להניח את פריקי/בורגול בצלחת שטוחה, עליה שפע של בצל עם סומק וליד נתחי עוף – נפלא! ניתן להוסיף מעל פרוסות שקדים קלויים או צנוברים קלויים, מה שיוסיף ליופי המנה ולטעמה.