בכל ארוחה חגיגית אני דוגלת במנה אחת מרכזית ומהממת, מין "מרכז שולחן" הורס כזה, שישאיר את האורחים פעורי פה, תרתי משמע.

ואם בראש השנה אנחנו מחוייבים (במובן מסויים) למאכלי החג המסורתיים, הרי שבסוכות (לא יודעת אם שמתם לב לזה) אפשר ממש להתפרע. כי סוכות הוא אולי החג היחיד שלנו שאין לו מאכלים משלו. ארבעת המינים לא ממש מככבים במטבחים (ולא, ריבת אתרוגים לא נחשבת), אז אפשר פשוט להכין ולאכול מה שמתחשק.

אגב, קראתי פעם שזה לא מקרי. רצו (הנשמות הטובות…) להקל על עקרות הבית, שגם כך היו מסובכות עם כל ענין האירוח בסוכה וכו', אז לפחות לא הכתיבו להן מה להכין לארוחת החג או לאושפיזין או השד יודע למי… נו, שוין, כמו שאומרים. מבחינתי – העיקר שיש הזדמנות לבשל משהו טוב ולפנק את האורחים.
אז מה דעתכם על עוף ממולא? ולא סתם ממולא – אלא ממולא בברכות החג – תפוחים ותמרים, דבש ורימונים…

וכשכל ברכות החג מתמזגות אל תוך עוף אחד – לא יכול להיות ספק בזה שהעוף מבורך. לא ככה???

בלוטות הטעם מרקדות? המתכון המלא בבלוג האישי שלי, ממש כאן.
מחפשים מתכוני רושם נוספים שמתאימים בדיוק לסתיו?
מה דעתכם על לפתן חבושים?


אוסף שלם של מתכוני העונה תוכלו למצוא בפרוייקט כל פירות הסתיו.
למתכונים נוספים שלי מוזמנים לבקר בבלוג האישי.