עוף טנדורי מפונק

עוף טנדורי מהמטבח ההודי, רך נימוח עסיסי ומלא בטעמים נפלאים ומיוחדים. הפינוק מעצם הטיפול בבישול העוף.

DSC_0073

 למצרכים:

1 עוף שלם

10 שיני שום שלמות

2 בצלים פרוסים

3 כפות שמן קנולה

לרוטב:

מיץ ל-1 לימון

4 כוסות מים

2 כפיות כמון

1 כפית קינמון

2 כפיות פלפל שחור גרוס

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות אגוז מוסקט

2 כפיות מלח

אפשר להוסיף (אני ויתרתי)

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית הל טחון

להכנה:

1. לחמם היטב סיר שטוח גדול. להוסיף את השמן. להכניס את העוף ולצלות על אש גבוהה (כשהסיר מכוסה). אחרי השחמה להפוך את העוף ולצלות אותו עד שישחים מצד זה. להוסיף לצד העוף את שיני השום והבצלים ולטגן יחד עד שיזהיבו מעט.

2. בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב. לשפוך על העוף ומסביבו להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה על אש קטנה עם סיר מכוסה.

עכשיו לחלק הפינוק של העוף: לשים מצקת על השיש ובמהלך בישול העוף להשקות אותו ברוטב שמסביבו (לפחות 7-8 פעמים במהלך הבישול).

מנה נהדרת וטעימה במיוחד. הולך מצויין עם אורז לבן.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב