עוף ותפוחי אדמה קריספים ב 5 מרכיבים – ללקק את האצבעות!

עוף ותפוחי אדמה בתנור, קריספיים ושזופים…חמישה מרכיבים, ועשר דקות עבודה.
מתכון מנצח!

P10007353

גם לכל חובב בישול שיכול לבלות שעות במטבח, בא לפעמים לעשות ארוחה שלמה שהיא מתכון פשוט, מהיר הכנה…ושהתוצאה תיהיה טעימה. עוף בתנור הוא אחד המנות השגורות, אבל לא תמיד יוצאת התוצאה שרוצים. אז להלן מתכון פשוט מאוד, עם חמישה מרכיבים בלבד (לא כולל העוף והתפוחי אדמה…) והטעם גן עדן, אז לעבודה:

עוף שלם מפורק לחלקים
6-7 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לחתיכות בינוניות.

שליש כוס שמן זית
2 כפות פפריקה
2 כפות אבקת מרק בצל
שתי כפיות שום גבישי
2 כפות דבש

להכין מרינדה לעוף מכף פפריקה, כף מרק בצל,כפית שום גבישי, חצי מכמות השמן ושתי כפות דבש. ניתן להוסיף גם מלח, אבל לדעתי האבקת מרק מספיק מלוחה. לעסות את חלקי העוף, לכסות ולהכניס למקרר.
בזמן שהעוף נח, אפשר לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך, ולהכניס לסיר. יש לבשל במים כ 10 דקות לריכוך קל, כך אין סיכוי שהתפו"א יצאו קשים בתבנית.

P10007351
לסנן את המים ולערבב את התפו"א עם שאר התבלינים ללא דבש (כף פפריקה, כף מרק בצל,כפית שום גבישי, חצי מכמות השמן).
לפזר את התפו"א בתבנית, להניח מעל את חלקי העוף (ולא בין לבין)…ולהכניס לתנור שחומר מראש על 180 מעלות למשך שעה. אין צורך לכסות.

בתאבון!
P10007352