עוף ותפוחי אדמה קטנים ברוטב מתקתק הורס

כשאני מכינה עוף אני מקפידה שהוא ייצא שחום, על גבול החמין. שיגרה לי את העין. לכן, במתכונים שלי לעוף אני מקפידה על שילוב בין צבע, מתיקות וקצת חריפות כדי שהטעם יתפוצץ בפה.

עוף ותפוחי אדמה קטנטנים ברוטב מתקתק

לא כולם אוהבים עוף. זו עובדה. אני למשל, לעולם לא אזמין במסעדה עוף. זה לא שאני לא אוהבת, דווקא מאוד אוהבת, אבל מראה של עוף לבנבן על גבול המכובס מעביר לי את החשק לאכול ואני לא מסוגלת לגעת בזה.

בשהות האחרונה שלנו ברומא, הגענו למסעדה הורסת (גם במחיר…) ומשום מה חרגתי ממנהג אי הזמנת העוף, אולי בגלל שהתיאור של המנה בתפריט הצרפתי גירה לי את חוש הטעם וקצת סינוור אותי. הזמנתי עוף ברוטב יין , פטריות וזייתים בליווי תפוחי אדמה בבישול ארוך.  הייתי משוכנעת שזה בטוח מושלם. אין מצב שלא. אז זהו, שלא. העוף היה לבנבן, על גבול המכובס, טעמתי ומיד הרחקתי את הצלחת ופזלתי אל עבר הסטייק העסיסי של בעלי.

כשאני מכינה עוף אני מקפידה שהוא ייצא שחום, על גבול החמין. שיגרה לי את העין. לכן, במתכונים שלי לעוף אני מקפידה על הצבע ובוחרת את המרכיבים בהתאם לצבע שאני רוצה שהתבשיל ייצא בסוף.

כך קרה במתכון הזה. חיפשתי את השילוב של צבע, מתיקות וקצת חריפות כדי שהטעם יתפוצץ בפה.

יש להיערך מראש לפני שמכינים אותו כי עדיף להשרות את העוף ברוטב לספיגת טעמים, אבל אם אין זמן וצריך למהר… גם שעה של השרייה הולכת. לפחות קצת.

והטעם? עזבו את הטעם… הצבע אלוהי, כמו שאני אוהבת. הכנתי את התבשיל ביום חמישי כדי שיהיה לארוחת שבת…אך כשבני ביתי פתחו את הסיר והריחו את מה שבפנים, כל אחד ביקש רק צלחת קטנה לטעום…. רק לטעום… ביום שישי עמדתי לבשל שוב. את אותו הסיר.

אז איך זה הולך –

מצרכים:

6 כרעיים (אפשר שלמים ואפשר לחתוך אותם באמצע)
1 שקית תפוחי אדמה קטנטנים שטופים
10 בצלי שאלוט קלופים שלמים
שמן זית לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סויה (כדי להפחית בנתרן אני משתמשת בסויה מופחת נתרן)
3/4 כוס דבש (אפשר להמיר בסילאן)
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 צ'ילי אדום פרוס דק דק

אופן ההכנה:

הכנה מוקדמת:

מכינים את הרוטב ויוצקים אותו על הכרעיים. משרים במקרר לפחות ל- 4 שעות ואם אפשר אף ללילה שלם. זה רק משבח את העוף.

מחממים את שמן הזית בסיר גדול אשר מתאים גם לתנור.
מכניסים את העוף ומשחימים אותו מכל צדדיו, כ- 2-3 דק' כל צד, מוציאים לצלחת.

כרעיים בטיגון

לאותו סיר, מכניסים את בצלי השאלוט ומטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים ומניחים מעל את הכרעיים.

יוצקים מעל את הרוטב בו הושרו הכרעיים ומכסים את הסיר.

לאחר שהרוטב רותח, מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש, 170 מעלות למשך שעה וחצי.

 מוציאים מהתנור ומשתכרים מהריח.

בתיאבון.