עוף ופטריות ביין לבן

אין כמו סעודת שבת עם עוף ופטריות שילוב של טעמים מנצחים ועונג שבת מושלם

השבוע החלטתי שאני יוצאת לאור עם האהבה הגדולה שלי לאוכל ולמסעדות טובות ובדיוק בזמן הזמינו אותי מסלונה לסדנת בישול טעימה שהנושא המרכזי "פטריות והרבה יותר". כמובן שהתלהבתי והחלטתי לשתף אתכם פה בחוויה,
איך שנכנסתי  לחדר הגדול בדן גורמה תל אביב הוקסמתי מכל הירקות והשפע הרב שהיה פרוס לנו מול העיינים של חברת מרינה פטריות.

צילמה גלית סבג
צילמה גלית סבג

אם עד היום חשבתי ש"מרינה פטריות" רק משווקים פטריות, מסתבר שטעיתי והופתעתי לטובה לגלות מגוון מוצרים טריים החל מפירות טריים, פלפלונים קטנים, עגבניות שרי, קישואים, ספגטי עשוי מירקות כמו סלק, דלורית וקישוא ומגוון סוגים של פטריות מיוחדות כמו שמפיניון, שיטאקי, שימאגי  ופורטבלו, והכל בהכשר מהדרין כמובן.
את הסדנא העבירה בטוב טעם פאני רוטשטיין ואנחנו התנסנו במגוון מתכונים מסגנונות מטבחים שונים.

צילמה גלית סבג
צילמה גלית סבג

אחד הטיפים החדשים שלמדתי ומאז אימצתי בכל הזדמנות – שפטריות צריכות להגיר נוזלים ואת זה אנחנו עושים בעזרת טיגון של הפטריות במעט שמן זית ומלח וכך הפטריות מקבלות את הטעם הקסום והמעדן שלהן וכמו הפטריות גם הבצל המטוגן – אם נרצה לשבח את טעמו , נשים בטיגון מלח  ומעט שמן זית נערבב ונהיה סבלניים ויהיה לנו בצל מטוגן עם צבע זהוב וטעים במיוחד.

צילמה גלית סבג
צילמה גלית סבג

בזמן ששתפתי  את התמונות לסטורי שלי כולם ביקשו את המתכון של העוף ופיטריות שפאני רוטשטיין הדגימה שזה מתכון מושלם לארוחת שבת בערב וגיוון חדש בשבילי, אז החלטתי לצרף לכן אותו כאן לטובת כולן

עוף עם פטריות ביין לבן
עוף עם פטריות ביין לבן

 

עוף ופטריות ביין לבן – פאני רוטשטיין
5 ירכי עוף עם העור
2 חבילות פטריות יער וחורש בינוניות פרוסות דק
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, כורכום
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
½ כוס יין לבן
1 כוס מים רותחים.

אופן ההכנה:
בסיר רחב ונון סטיק מטגנים היטב את ירכי העוף עד שהם משחימים משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצלחת.
מוסיפים למחבת (אין צורך לשטוף) את הפטריות, בוזקים עליהן מעט מלח ופלפל ומטגנים אותן עד שהן מזהיבות יפה.
מוסיפים את שיני השום הכתוש ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין הלבן ומאדים אותו על להבה גבוהה כחמש דקות. מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים מרתיחים,
טועמים ומתקנים תיבול, מחזירים את חלקי העוף כשהרוטב בחצי גובהם, מכסים, מנמיכים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
כדאי מידי פעם להרטיב את החלק העליון של העוף ברוטב שהצטבר בתחתית הסיר ואם הנוזלים התאדו, כדאי להוסיף עוד מעט מים רותחים.
חמש דקות לפני הסוף מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
תאמינו לי זה יוצא מעדן.

ואם בא לכן לעקוב ולהנות מהסטורי שלי, מוזמנות לעקוב אחרי  באינסטגרם או בפייסבוק
רותי אהרונוביץ
בלוגרית אוכל  ולייף סטייל
מומחית לשיווק בדיגיטל ובניית אתרים. 

 

רותי
רותי אהרונוביץ , נשואה לאבי. אמא ליאיר, יעל, תהילה, ותמר. מומחית בבניית אתרי תדמית שיווקים. אוהבת את עולם הדיגיטל השיווק והיח"צ . כרטיס הביקור הדיגיטלי המלא שלי נמצא פה : http://card.rutia.co.il/