עוף וירקות שורש בקדירת חרס

בחורה עם מחשב נייד


את קדירת החרס (בתמונה העליונה) קניתי בחנות יד שנייה המופלאה במקום מגוריי, חדשה ובתולית, מעולם לא היתה בשימוש.

וככה עושים:
מניחים בקדירה ירקות שורש (בטטות, בצלים, שומר, גזר, קולורבי, שום, תפוחי אדמה) אפשר לשחק בכמויות וכמובן לשים איזה ירק שאוהבים
מעל הירקות מניחים את חלקי העוף, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעט פפריקה ומניחים מעל לכל הכבודה צרור עשבי תבלין טריים, שמתי מהמצאי בגינה – טימין, רוזמרין וזעתר.
אופים בתנור בחום של 200-250 כשעתיים-שעתיים וחצי.

* הוראות שימוש של הקדירה טרם האפייה – משרים אותה במים קרים ל10 דקות ומכניסים אותה לתנור קר (עם כל הכבודה בפנים) ורק אז מדליקים את התנור.

הערב הכנתי שוב אבל רק עם ירקות, זילפתי שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל – ולתנור.

קדירת ירקות בלבד